Sinds 25 augustus 2016 zit het bedrijf in een procedure voor een gerechtelijke reorganisatie. Maar uiteindelijk is de drukkerij toch failliet verklaard. Een jaar geleden nog had Unijep de drukkerij Alleur Printing (voordien Imprimerie Massoz) overgenomen die op dat moment zelf door een gerechtelijke reorganisatie ging. Op dat moment konden er daardoor 23 van de 46 banen behouden blijven. Met de overname van Alleur Printing had Unijep Printing Group de ambitie om een rendabel printplatform in Wallonië te creëren. Unijep is er echter niet in geslaagd om een antwoord te vinden op problemen waar de hele grafische sector mee kampt - de concurrentie met de digitale media en de personeelskosten.

Op de site van de RTBF staat nog een reactie van Christophe Mausen van de Kamer van Koophandel en Industrie van Luik te lezen. Hij heeft de hele evolutie van nabij gevolgd: "De drukkerijen die tien of vijftien jaar geleden nog boegbeelden van de regio waren, zijn vandaag verdwenen, gefuseerd, of hebben een drastische afslankingskuur ondergaan. Vandaag vermindert het aantal drukkerijen die nog in de provincie Luik actief zijn, zienderogen. Ze zijn nu in handen van enkele drukkers geconcentreerd, gelukkig voor ons met plaatselijk kapitaal. Maar ik denk niet dat er vandaag meer dan vijf drukkerijen van enige omvang in de provincie Luik bestaan."

Sinds 25 augustus 2016 zit het bedrijf in een procedure voor een gerechtelijke reorganisatie. Maar uiteindelijk is de drukkerij toch failliet verklaard. Een jaar geleden nog had Unijep de drukkerij Alleur Printing (voordien Imprimerie Massoz) overgenomen die op dat moment zelf door een gerechtelijke reorganisatie ging. Op dat moment konden er daardoor 23 van de 46 banen behouden blijven. Met de overname van Alleur Printing had Unijep Printing Group de ambitie om een rendabel printplatform in Wallonië te creëren. Unijep is er echter niet in geslaagd om een antwoord te vinden op problemen waar de hele grafische sector mee kampt - de concurrentie met de digitale media en de personeelskosten.Op de site van de RTBF staat nog een reactie van Christophe Mausen van de Kamer van Koophandel en Industrie van Luik te lezen. Hij heeft de hele evolutie van nabij gevolgd: "De drukkerijen die tien of vijftien jaar geleden nog boegbeelden van de regio waren, zijn vandaag verdwenen, gefuseerd, of hebben een drastische afslankingskuur ondergaan. Vandaag vermindert het aantal drukkerijen die nog in de provincie Luik actief zijn, zienderogen. Ze zijn nu in handen van enkele drukkers geconcentreerd, gelukkig voor ons met plaatselijk kapitaal. Maar ik denk niet dat er vandaag meer dan vijf drukkerijen van enige omvang in de provincie Luik bestaan."