Prinses Laurentien der Nederlanden stelde op donderdagmiddag 12 juni de nieuwe pers in gebruik bij Koninklijke Drukkerij Em. de Jong in de Nederlandse grensgemeente Baarle-Nassau. De MAN Lithoman S heeft een baanbreedte van 286 cm en is de breedste in zijn soort.

De pers is de nieuwste aanwinst van het familiebedrijf Koninklijke Drukkerij Em. de Jong. Het bedrijf staat inmiddels met Stijn de Jong onder leiding van de vierde generatie. Drukkerij Em. de Jong staat bekend als de specialist van het retail segment. Het haalt in Nederland een marktaandeel van 80%. In België wil Em. De Jong zijn marktaandeel van 20 % naar 50 % uitbreiden. Em. de Jong drukt momenteel 1 miljard folders voor de Belgische markt. De totale Belgische markt is 5 miljard folders groot.

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong en dochterbedrijven Mercator Press in België en Janssen/Pers en Kampert-Nauta in Nederland, horen samen tot de grootste spelers op de Europese markt voor retail drukwerk. Vanuit vestigingen in Nederland en België, verzorgen 750 medewerkers drukwerkoplossingen met als voornaamste afzetgebieden Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

De laatste 9 jaar verving Em. de Jong een 8-tal persen door hoge capaciteitsmachines. Het bedrijf is ervan overtuigd dat concurrentieel zijn en groeien enkel mogelijk zijn met onderscheidende machines die zijn uitgerust met de nieuwste technologie. De grafische industrie is van het vakmanschap geëvolueerd naar een procesindustrie.

De nieuwe De MAN Lithoman S met staande en liggende vouwer, biedt de mogelijkheid voor meer meervoudige producties en het produceren van grotere volumes in een kort tijdsbestek. De pers kan volwaardig worden ingezet voor volumes die voorheen uitsluitend in diepdruk gerealiseerd werden. De pers drukt aan 50.000 omwentellingen per uur of 17 meter/seconde. De gevouwen katernen komen aan 60 km/uur uit de pers.

Nog enkele kerncijfers: in 2004 bedrukte Em. De Jong 68.000 ton papier, in 2014 is dat 300.000 ton papier. Per week rijden 300 vrachtwagens aan en af (85 in 2004). De omzet steeg van 95 miljoen euro in 2004 naar 200 miljoen euro nu. Sinds 2004 werd 140 miljoen euro geïnvesteerd. Wekelijks worden 4000 platen belicht en 8000 orders verwerkt.

Prinses Laurentien der Nederlanden stelde op donderdagmiddag 12 juni de nieuwe pers in gebruik bij Koninklijke Drukkerij Em. de Jong in de Nederlandse grensgemeente Baarle-Nassau. De MAN Lithoman S heeft een baanbreedte van 286 cm en is de breedste in zijn soort.De pers is de nieuwste aanwinst van het familiebedrijf Koninklijke Drukkerij Em. de Jong. Het bedrijf staat inmiddels met Stijn de Jong onder leiding van de vierde generatie. Drukkerij Em. de Jong staat bekend als de specialist van het retail segment. Het haalt in Nederland een marktaandeel van 80%. In België wil Em. De Jong zijn marktaandeel van 20 % naar 50 % uitbreiden. Em. de Jong drukt momenteel 1 miljard folders voor de Belgische markt. De totale Belgische markt is 5 miljard folders groot.Koninklijke Drukkerij Em. de Jong en dochterbedrijven Mercator Press in België en Janssen/Pers en Kampert-Nauta in Nederland, horen samen tot de grootste spelers op de Europese markt voor retail drukwerk. Vanuit vestigingen in Nederland en België, verzorgen 750 medewerkers drukwerkoplossingen met als voornaamste afzetgebieden Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland.De laatste 9 jaar verving Em. de Jong een 8-tal persen door hoge capaciteitsmachines. Het bedrijf is ervan overtuigd dat concurrentieel zijn en groeien enkel mogelijk zijn met onderscheidende machines die zijn uitgerust met de nieuwste technologie. De grafische industrie is van het vakmanschap geëvolueerd naar een procesindustrie.De nieuwe De MAN Lithoman S met staande en liggende vouwer, biedt de mogelijkheid voor meer meervoudige producties en het produceren van grotere volumes in een kort tijdsbestek. De pers kan volwaardig worden ingezet voor volumes die voorheen uitsluitend in diepdruk gerealiseerd werden. De pers drukt aan 50.000 omwentellingen per uur of 17 meter/seconde. De gevouwen katernen komen aan 60 km/uur uit de pers.Nog enkele kerncijfers: in 2004 bedrukte Em. De Jong 68.000 ton papier, in 2014 is dat 300.000 ton papier. Per week rijden 300 vrachtwagens aan en af (85 in 2004). De omzet steeg van 95 miljoen euro in 2004 naar 200 miljoen euro nu. Sinds 2004 werd 140 miljoen euro geïnvesteerd. Wekelijks worden 4000 platen belicht en 8000 orders verwerkt.