Een gids over kartonsoorten voor voedingsverpakkingen

05/12/11 om 00:00 - Bijgewerkt op 04/12/11 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

U herinnert zich ongetwijfeld nog de polemiek in maart 2011 over de resultaten van een Zwitsers onderzoek dat stelde dat gerecycleerd karton in voedingsverpakkingen een besmettingsrisico kon inhouden.

Of de publicatie (door de ECMA - de Europese associatie van kartonproducenten) van een 'gids met goede praktijken' die de veiligheid van het karton voor voedingsverpakkingen moeten garanderen, daarmee te maken heeft, weten we niet. Die gids, die als een referentiedocument opgesteld is, maakt echter wel duidelijk hoe men het risico kan beperken dat karton de geur- en smaakeigenschappen van de voedingsmiddelen zou wijzigen of de voedingsmiddelen zou vervuilen. De gids behandelt de volledige productieketen, van de aankoop van de grondstoffen tot de productie, de verklaringen met betrekking tot de eenvormigheid, de opslag en de levering. Hij bevat ook een hoofdstuk over de drukinkten. De gids zal geregeld bijgewerkt worden. Hij is gratis te downloaden van op [de website van de ECMA].

http://www.ecma.org/files_content/GMP%20Version%201%200%2019-9-2011.pdf