Efi Arazi, die in het Israëlische leger een opleiding elektronica gekregen had en vervolgens aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) een ingenieursdiploma behaalde, was zijn carrière in de Verenigde Staten begonnen - in het domein van de optica. Hij was meer bepaald betrokken bij de ontwikkeling van een camera voor Apollo 11 waarmee de eerste beelden van een mens op de maan genomen werden.

Nadat hij naar Israël teruggekeerd was, richtte hij Scitex op, een bedrijf dat in de jaren 1980 samen met Hell en Crosfield toonaangevend was op het vlak van scanners en beeldverwerking. In de jaren 1990 bracht Scitex de eerste digitale printsystemen op groot formaat op de markt, voor het bedrijf met Creo fuseerde en vervolgens door HP overgenomen werd.

Efi Arazi was toen al lang niet meer bij Scitex. Dat bedrijf had hij in 1988 verlaten om Electronics For Imaging (EFI) op te richten. Drie jaar later bracht EFI de RIP-server Fiery uit waarmee op basis van digitale gegevens betrouwbare kleurdocumenten op een kopieermachine geprint konden worden. Het instrument had een enorm succes - het werd een norm in de grafische industrie en werd in licentievorm in heel wat digitale printsystemen ingebouwd. Het gamma EFI Fiery bestaat vandaag nog en telt wereldwijd meer dan 20 miljoen gebruikers.

"We zijn diep bedroefd om het overlijden van onze stichter, die ook een van de invloedrijkste personen in de geschiedenis van onze sector was," verklaarde Guy Gecht, de huidige CEO van EFI. "En ook al is hij niet meer bij ons, zijn ondernemingszin, zijn briljante creativiteit en zijn liefde voor innovaties zullen voor altijd hun stempel op EFI drukken."

Efi Arazi, die in het Israëlische leger een opleiding elektronica gekregen had en vervolgens aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) een ingenieursdiploma behaalde, was zijn carrière in de Verenigde Staten begonnen - in het domein van de optica. Hij was meer bepaald betrokken bij de ontwikkeling van een camera voor Apollo 11 waarmee de eerste beelden van een mens op de maan genomen werden.Nadat hij naar Israël teruggekeerd was, richtte hij Scitex op, een bedrijf dat in de jaren 1980 samen met Hell en Crosfield toonaangevend was op het vlak van scanners en beeldverwerking. In de jaren 1990 bracht Scitex de eerste digitale printsystemen op groot formaat op de markt, voor het bedrijf met Creo fuseerde en vervolgens door HP overgenomen werd. Efi Arazi was toen al lang niet meer bij Scitex. Dat bedrijf had hij in 1988 verlaten om Electronics For Imaging (EFI) op te richten. Drie jaar later bracht EFI de RIP-server Fiery uit waarmee op basis van digitale gegevens betrouwbare kleurdocumenten op een kopieermachine geprint konden worden. Het instrument had een enorm succes - het werd een norm in de grafische industrie en werd in licentievorm in heel wat digitale printsystemen ingebouwd. Het gamma EFI Fiery bestaat vandaag nog en telt wereldwijd meer dan 20 miljoen gebruikers. "We zijn diep bedroefd om het overlijden van onze stichter, die ook een van de invloedrijkste personen in de geschiedenis van onze sector was," verklaarde Guy Gecht, de huidige CEO van EFI. "En ook al is hij niet meer bij ons, zijn ondernemingszin, zijn briljante creativiteit en zijn liefde voor innovaties zullen voor altijd hun stempel op EFI drukken."