Mercator Press zal op zelfstandige basis in de markt blijven opereren en de directie onder leiding van CEO Bruno Deracourt blijft ongewijzigd. Bij Mercator Press werken 110 mensen. Drukkerij Em. de Jong is sinds 1906 nog steeds een familiebedrijf en wordt geleid door Joep de Jong, de kleinzoon van de oprichter.

De Koninklijke Drukkerij Em. de Jong is gevestigd in Baarle-Nassau op de grens met België en de grootste retaildrukkerij van Nederland. Het beschikt daarvoor over een modern machinepark met 10 rotatiepersen van 8 tot 80 pagina's, 5 vellenpersen en 4 digitale drukpersen. De 80-pagina heatsetpers die vorig jaar in gebruik werd genomen, is de grootste en snelste heatsetpers in de Benelux. Em. de Jong telt 350 medewerkers. Het grafische bedrijf nam al vroeger Janssen/Pers in Gennep, Kampert Drukwerk en Nauta en Haagen in Oss en het failliette Webstar Printing in Beuningen over.

Mercator Press kon voor de vijf boekjaren tussen 2005 en 2009 enkel in 2007 met winst uitpakken. Vorig jaar werd nog een verlies geleden van -1.126.312 euro. De verhouding tussen personeelskost en toegevoegde waarde bedroeg 113,43 % in 2009, en kwam enkel in 2005 onder de 100 % uit. Het bedrijf heeft nog geen balans voor 2010 neergelegd.

Nog in april van dit jaar werd de drukkerij Georges Frère in Neuville-en-Ferrain (Tourcoing, FR), een dochter van Mercator Press, failliet verklaard. Georges Frère telde 37 personeelsleden. Mercator-dochter Graphing in Charleroi waar 80 mensen werkten, legde in juni 2009 de boeken neer.

Bij Mercator Press werd de laatste vijf jaar weinig geïnvesteerd terwijl overnemer Em. de Jong al jaren een actief investeringsbeleid voert. Een modern en geautomatiseerd machinepark is noodzakelijk om stand te houden in de zeer competitieve markt van het retaildrukwerk. Met de overname van Mercator Press verwerft Koninklijke Drukkerij Em. de Jong een handelsfonds dat nauw aansluit bij de eigen drukwerkactiviteiten. Mercator Press zal in samenwerking met Em. De Jong haar marktpositie in België en Frankrijk verder gaan uitbouwen.

Mercator Press zal op zelfstandige basis in de markt blijven opereren en de directie onder leiding van CEO Bruno Deracourt blijft ongewijzigd. Bij Mercator Press werken 110 mensen. Drukkerij Em. de Jong is sinds 1906 nog steeds een familiebedrijf en wordt geleid door Joep de Jong, de kleinzoon van de oprichter. De Koninklijke Drukkerij Em. de Jong is gevestigd in Baarle-Nassau op de grens met België en de grootste retaildrukkerij van Nederland. Het beschikt daarvoor over een modern machinepark met 10 rotatiepersen van 8 tot 80 pagina's, 5 vellenpersen en 4 digitale drukpersen. De 80-pagina heatsetpers die vorig jaar in gebruik werd genomen, is de grootste en snelste heatsetpers in de Benelux. Em. de Jong telt 350 medewerkers. Het grafische bedrijf nam al vroeger Janssen/Pers in Gennep, Kampert Drukwerk en Nauta en Haagen in Oss en het failliette Webstar Printing in Beuningen over.Mercator Press kon voor de vijf boekjaren tussen 2005 en 2009 enkel in 2007 met winst uitpakken. Vorig jaar werd nog een verlies geleden van -1.126.312 euro. De verhouding tussen personeelskost en toegevoegde waarde bedroeg 113,43 % in 2009, en kwam enkel in 2005 onder de 100 % uit. Het bedrijf heeft nog geen balans voor 2010 neergelegd.Nog in april van dit jaar werd de drukkerij Georges Frère in Neuville-en-Ferrain (Tourcoing, FR), een dochter van Mercator Press, failliet verklaard. Georges Frère telde 37 personeelsleden. Mercator-dochter Graphing in Charleroi waar 80 mensen werkten, legde in juni 2009 de boeken neer.Bij Mercator Press werd de laatste vijf jaar weinig geïnvesteerd terwijl overnemer Em. de Jong al jaren een actief investeringsbeleid voert. Een modern en geautomatiseerd machinepark is noodzakelijk om stand te houden in de zeer competitieve markt van het retaildrukwerk. Met de overname van Mercator Press verwerft Koninklijke Drukkerij Em. de Jong een handelsfonds dat nauw aansluit bij de eigen drukwerkactiviteiten. Mercator Press zal in samenwerking met Em. De Jong haar marktpositie in België en Frankrijk verder gaan uitbouwen.