Heidelberg dat het eerste trimester van zijn boekjaar 2012/2013 afgesloten heeft, meldt dat het "niveau van de bestellingen het hoogst is sinds vier jaar": 890 miljoen euro (tegen 665 miljoen over dezelfde periode een jaar geleden). De omzet over het eerste trimester bedroeg 520 miljoen euro, in lijn met de verwachtingen, maar wel iets minder dan de omzet over het eerste trimester 2011/2012 (544 miljoen). Het bedrijf boekt echter nog altijd verlies: over het eerste trimester bedroeg het exploitatieverlies 58 miljoen euro. Dat werd verklaard door de zwakke verkoop in de periode voor de drupa en door de kosten om aan die beurs deel te nemen. Op het einde van het boekjaar verwacht Heidelberg echter nog altijd een positief exploitatieresultaat.

KBA van zijn kant heeft het eerste semester van 2012 met een exploitatiewinst van 13,6 miljoen euro afgesloten (half 2011 boekte het bedrijf nog een exploitatieverlies van 7,6 miljoen). De omzet bedroeg 560,5 miljoen euro, een stijging met 16%. De resultaten van de rotatiepersen en die van de vellenpersen lopen echter uit elkaar: de omzet van de afdeling rotatiepersen steeg tijdens het eerste semester, terwijl die van de vellenpersen erop achteruit ging. In het orderboekje is de situatie echter omgekeerd: de bestellingen voor rotatiepersen duikelen naar beneden (- 42%), terwijl bij de vellenpersen het 'drupa-effect' volop speelt (+ 17,4%). Tijdens het eerste trimester van 2011 waren de orders voor rotatiepersen, die altijd al een onregelmatig verloop kennen, echter opgepept door enkele uitzonderlijke contracten. KBA verwacht het boekjaar af te sluiten met een omzet van meer dan 1,2 miljard euro (wat een groei van 2 à 3% zou betekenen) en een winst die je met 'twee cijfers' schrijft (in miljoen euro).

Heidelberg dat het eerste trimester van zijn boekjaar 2012/2013 afgesloten heeft, meldt dat het "niveau van de bestellingen het hoogst is sinds vier jaar": 890 miljoen euro (tegen 665 miljoen over dezelfde periode een jaar geleden). De omzet over het eerste trimester bedroeg 520 miljoen euro, in lijn met de verwachtingen, maar wel iets minder dan de omzet over het eerste trimester 2011/2012 (544 miljoen). Het bedrijf boekt echter nog altijd verlies: over het eerste trimester bedroeg het exploitatieverlies 58 miljoen euro. Dat werd verklaard door de zwakke verkoop in de periode voor de drupa en door de kosten om aan die beurs deel te nemen. Op het einde van het boekjaar verwacht Heidelberg echter nog altijd een positief exploitatieresultaat. KBA van zijn kant heeft het eerste semester van 2012 met een exploitatiewinst van 13,6 miljoen euro afgesloten (half 2011 boekte het bedrijf nog een exploitatieverlies van 7,6 miljoen). De omzet bedroeg 560,5 miljoen euro, een stijging met 16%. De resultaten van de rotatiepersen en die van de vellenpersen lopen echter uit elkaar: de omzet van de afdeling rotatiepersen steeg tijdens het eerste semester, terwijl die van de vellenpersen erop achteruit ging. In het orderboekje is de situatie echter omgekeerd: de bestellingen voor rotatiepersen duikelen naar beneden (- 42%), terwijl bij de vellenpersen het 'drupa-effect' volop speelt (+ 17,4%). Tijdens het eerste trimester van 2011 waren de orders voor rotatiepersen, die altijd al een onregelmatig verloop kennen, echter opgepept door enkele uitzonderlijke contracten. KBA verwacht het boekjaar af te sluiten met een omzet van meer dan 1,2 miljard euro (wat een groei van 2 à 3% zou betekenen) en een winst die je met 'twee cijfers' schrijft (in miljoen euro).