Langley, dat tot dan toe nooit als een potentiële overnemer genoemd was, is een industriële groep die met 2.300 medewerkers een omzet van 500 miljoen euro boekt. De groep is actief in verschillende sectoren (systemen voor energiebevoorrading, materiaalbewerking, lasuitrustingen, enz. ) en heeft vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Langley heeft de productievestiging van Offenbach overgenomen plus een veertigtal verkoopvestigingen in verschillende landen, waaronder manroland Benelux. De Belgische distributeur blijft binnen de groep Langley een juridische eenheid, die zoals voordien onafhankelijk is van de fabriek in Offenbach.

De Britse investeerder zal in Offenbach ongeveer 820 banen behouden - een kleine helft van het huidige aantal werknemers.

"Na de recente herstructurering zien we uitstekende economische vooruitzichten voor de vellenactiviteiten van manroland," zei Tony Langley, eigenaar van de groep. "Het is een bedrijf van wereldklasse met een uitstekende reputatie. De productie- en O&O-afdelingen zijn prachtvoorbeelden van het beste waartoe de Duitse ingenieurs in staat zijn."

Tegelijk werd de verkoop van de rotatieactiviteiten aan de groep Possehl bevestigd. Uwe Lüders, voorzitter van de raad van bestuur van Possehl, zal tijdelijk de leiding op zich nemen. De nieuwe eigenaar zal in Augsburg ongeveer 1.500 banen van de 2.200 behouden. Voor de derde productievestiging, die van Plauen, wordt nog altijd een definitieve oplossing gezocht. Plauen dat onderdelen en voorgeassembleerde stukken levert, zou ook door Possehl overgenomen kunnen worden. Die groep heeft zich immers al met een leveringscontract op lange termijn geëngageerd.

De twee nieuwe eenheden - vellenpersen en rotatiepersen - behouden in een overgangsperiode de naam manroland, ook al bestaat er geen enkele band meer tussen hen: manroland sheetfed enerzijds en manroland web systems anderzijds.

Langley, dat tot dan toe nooit als een potentiële overnemer genoemd was, is een industriële groep die met 2.300 medewerkers een omzet van 500 miljoen euro boekt. De groep is actief in verschillende sectoren (systemen voor energiebevoorrading, materiaalbewerking, lasuitrustingen, enz. ) en heeft vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.Langley heeft de productievestiging van Offenbach overgenomen plus een veertigtal verkoopvestigingen in verschillende landen, waaronder manroland Benelux. De Belgische distributeur blijft binnen de groep Langley een juridische eenheid, die zoals voordien onafhankelijk is van de fabriek in Offenbach.De Britse investeerder zal in Offenbach ongeveer 820 banen behouden - een kleine helft van het huidige aantal werknemers."Na de recente herstructurering zien we uitstekende economische vooruitzichten voor de vellenactiviteiten van manroland," zei Tony Langley, eigenaar van de groep. "Het is een bedrijf van wereldklasse met een uitstekende reputatie. De productie- en O&O-afdelingen zijn prachtvoorbeelden van het beste waartoe de Duitse ingenieurs in staat zijn." Tegelijk werd de verkoop van de rotatieactiviteiten aan de groep Possehl bevestigd. Uwe Lüders, voorzitter van de raad van bestuur van Possehl, zal tijdelijk de leiding op zich nemen. De nieuwe eigenaar zal in Augsburg ongeveer 1.500 banen van de 2.200 behouden. Voor de derde productievestiging, die van Plauen, wordt nog altijd een definitieve oplossing gezocht. Plauen dat onderdelen en voorgeassembleerde stukken levert, zou ook door Possehl overgenomen kunnen worden. Die groep heeft zich immers al met een leveringscontract op lange termijn geëngageerd. De twee nieuwe eenheden - vellenpersen en rotatiepersen - behouden in een overgangsperiode de naam manroland, ook al bestaat er geen enkele band meer tussen hen: manroland sheetfed enerzijds en manroland web systems anderzijds.