De semesterresultaten van de constructeur tonen in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar een omzetstijging van 13%, tot 520 miljoen euro. Vooral de rotatiepersen doen het beter (+ 33%), maar ook de vellenpersen dragen hun steentje bij (+ 2%). De groei wordt hoofdzakelijk in de groeilanden geboekt, onder andere de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en vooral China). manroland toont zich ook tevreden over de vooruitgang van 4% in de dienstensector (onderdelen en onderhoud) en de verbruiksgoederen.

Wegens die gunstige ontwikkelingen is het exploitatieverlies (EBIT) over het eerste semester tot 25 miljoen euro verminderd, dat is bijna de helft van het verlies over diezelfde periode in 2010. De economische opleving maakte het ook mogelijk om in de fabriek van Offenbach een einde te maken aan de maatregelen voor werktijdverkorting.

manroland verwacht echter geen terugkeer naar de volumes van 2007, het topjaar voor de crisis. "Op termijn verwachten we bij de vellenpersen 75% van het volume voor de crisis en bij de rotatiepersen 60%. Vandaag staan we op respectievelijk 60 en 50 % van de cijfers uit het referentiejaar," zei de CEO van manroland, Gerd Finkbeiner. manroland verwacht dit jaar een omzet van een miljard euro.

De semesterresultaten van de constructeur tonen in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar een omzetstijging van 13%, tot 520 miljoen euro. Vooral de rotatiepersen doen het beter (+ 33%), maar ook de vellenpersen dragen hun steentje bij (+ 2%). De groei wordt hoofdzakelijk in de groeilanden geboekt, onder andere de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en vooral China). manroland toont zich ook tevreden over de vooruitgang van 4% in de dienstensector (onderdelen en onderhoud) en de verbruiksgoederen.Wegens die gunstige ontwikkelingen is het exploitatieverlies (EBIT) over het eerste semester tot 25 miljoen euro verminderd, dat is bijna de helft van het verlies over diezelfde periode in 2010. De economische opleving maakte het ook mogelijk om in de fabriek van Offenbach een einde te maken aan de maatregelen voor werktijdverkorting. manroland verwacht echter geen terugkeer naar de volumes van 2007, het topjaar voor de crisis. "Op termijn verwachten we bij de vellenpersen 75% van het volume voor de crisis en bij de rotatiepersen 60%. Vandaag staan we op respectievelijk 60 en 50 % van de cijfers uit het referentiejaar," zei de CEO van manroland, Gerd Finkbeiner. manroland verwacht dit jaar een omzet van een miljard euro.