De ploeg van professor Mullin, die een patent op de uitvinding aangevraagd heeft, bevestigt dat ze een bacterie geïdentificeerd heeft die papiercellulose kan afbreken zodat er butanol mee vervaardigd kan worden. En dat is bruikbaar als biobrandstof. Een overtuigende test werd uitgevoerd met oude nummers van de lokale krant, de Times-Picayune.

De bacterie in kwestie, die TU-103 gedoopt werd, wordt aangetroffen in dierlijke uitwerpselen. Ze kan de cellulose, die niet alleen in oud papier maar ook in de meeste planten te vinden is, direct omzetten. Dat opent mooie perspectieven voor de recyclagesector. De papiersector die gebruik maakt van gerecycleerde pulp, zal wellicht minder blij zijn met dat nieuws.

De ploeg van professor Mullin, die een patent op de uitvinding aangevraagd heeft, bevestigt dat ze een bacterie geïdentificeerd heeft die papiercellulose kan afbreken zodat er butanol mee vervaardigd kan worden. En dat is bruikbaar als biobrandstof. Een overtuigende test werd uitgevoerd met oude nummers van de lokale krant, de Times-Picayune. De bacterie in kwestie, die TU-103 gedoopt werd, wordt aangetroffen in dierlijke uitwerpselen. Ze kan de cellulose, die niet alleen in oud papier maar ook in de meeste planten te vinden is, direct omzetten. Dat opent mooie perspectieven voor de recyclagesector. De papiersector die gebruik maakt van gerecycleerde pulp, zal wellicht minder blij zijn met dat nieuws.