Notities aanbrengen met de balpen, stukjes tekst printen, knippen en plakken... omslachtig is het woord dat de workflow bij Uitgeverij UGA nog het best omschrijft. Althans tot voor kort. Want met de hulp van het VIGC implementeert UGA momenteel een moderne en gedigitaliseerde workflow. Dit alles voor een fractie van de prijs van de meeste commerciële oplossingen en... de studie werd voor het leeuwendeel gesubsidieerd via de KMO Portefeuille.

Continuga nv in Heule bestaat uit drie entiteiten: enerzijds handelsdrukkerij Continuga en anderzijds een uitgeverij en een bestuursdrukkerij (vooral in dienst van openbare besturen: opmaken officiële formulieren, organisatie verkiezingen, enz.) Beiden opereren onder de naam UGA. Het was de uitgeverij die de hulp inriep van het VIGC.

Knip- en plakwerk

Uitgeverij UGA publiceert professionele informatie, vooral over juridische onderwerpen. Dat gaat van boeken, losbladige uitgaven en tijdschriften tot digitale publicaties (apps, internetapplicaties...). De boeken en losbladige uitgaven vormen hierbij de hoofdmoot. Bruno Scheers, Publisher bij Uitgeverij UGA, licht toe: "Het spreekwoordelijke schoentje knelde vooral op het niveau van de workflow. Tot voor kort gingen we hier - met name wat de losbladige uitgaven betreft - op een vrij archaïsche manier te werk. Bij elke update brachten onze redacteurs de nodige wijzigingen met de balpen aan. Als het om grote aanpassingen ging, maakten zij een afdruk van het Staatsblad, waarbij het bewuste artikel met de schaar werd uitgeknipt en vervolgens gekleefd in een map. Die notities en knipsels vertrokken dan naar de pre-press om de aanpassingen elektronisch te verwerken. Al bij al een arbeidsintensieve en foutgevoelige manier van werken die eigenlijk niet meer van deze tijd is."

Maatwerk vereist

UGA zocht de markt af op zoek naar een gespecialiseerde leverancier die hun workflow kon optimaliseren. Het bedrijf kwam via het IWT (Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie) bij het VIGC terecht. Er werd een echte oplossing op maat uitgewerkt, een stappenplan dat UGA weldra zal implementeren. Het VIGC slaagde erin de workflow te optimaliseren aan de hand van een aantal kleine tools, die niet alleen de foutenlast beperken, maar ook nog eens vrij goedkoop zijn.

Aanzienlijke subsidie

Met het VIGC als partner kon UGA voor dit project een beroep doen op de KMO Portefeuille - pijler Technologieverkenning. De uitgeverij stelde een dossier op met als resultaat dat bijna 75% van de kostprijs wordt gesubsidieerd.

Bron: VIGC

Notities aanbrengen met de balpen, stukjes tekst printen, knippen en plakken... omslachtig is het woord dat de workflow bij Uitgeverij UGA nog het best omschrijft. Althans tot voor kort. Want met de hulp van het VIGC implementeert UGA momenteel een moderne en gedigitaliseerde workflow. Dit alles voor een fractie van de prijs van de meeste commerciële oplossingen en... de studie werd voor het leeuwendeel gesubsidieerd via de KMO Portefeuille. Continuga nv in Heule bestaat uit drie entiteiten: enerzijds handelsdrukkerij Continuga en anderzijds een uitgeverij en een bestuursdrukkerij (vooral in dienst van openbare besturen: opmaken officiële formulieren, organisatie verkiezingen, enz.) Beiden opereren onder de naam UGA. Het was de uitgeverij die de hulp inriep van het VIGC. Knip- en plakwerkUitgeverij UGA publiceert professionele informatie, vooral over juridische onderwerpen. Dat gaat van boeken, losbladige uitgaven en tijdschriften tot digitale publicaties (apps, internetapplicaties...). De boeken en losbladige uitgaven vormen hierbij de hoofdmoot. Bruno Scheers, Publisher bij Uitgeverij UGA, licht toe: "Het spreekwoordelijke schoentje knelde vooral op het niveau van de workflow. Tot voor kort gingen we hier - met name wat de losbladige uitgaven betreft - op een vrij archaïsche manier te werk. Bij elke update brachten onze redacteurs de nodige wijzigingen met de balpen aan. Als het om grote aanpassingen ging, maakten zij een afdruk van het Staatsblad, waarbij het bewuste artikel met de schaar werd uitgeknipt en vervolgens gekleefd in een map. Die notities en knipsels vertrokken dan naar de pre-press om de aanpassingen elektronisch te verwerken. Al bij al een arbeidsintensieve en foutgevoelige manier van werken die eigenlijk niet meer van deze tijd is."Maatwerk vereistUGA zocht de markt af op zoek naar een gespecialiseerde leverancier die hun workflow kon optimaliseren. Het bedrijf kwam via het IWT (Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie) bij het VIGC terecht. Er werd een echte oplossing op maat uitgewerkt, een stappenplan dat UGA weldra zal implementeren. Het VIGC slaagde erin de workflow te optimaliseren aan de hand van een aantal kleine tools, die niet alleen de foutenlast beperken, maar ook nog eens vrij goedkoop zijn. Aanzienlijke subsidieMet het VIGC als partner kon UGA voor dit project een beroep doen op de KMO Portefeuille - pijler Technologieverkenning. De uitgeverij stelde een dossier op met als resultaat dat bijna 75% van de kostprijs wordt gesubsidieerd.Bron: VIGC