Als we het VIGC mogen geloven, ziet niemand het verschil tussen 320% en 260%. Wat een belangrijke inktbesparing voor de grafische industrie zou kunnen betekenen.

Eddy Hagen, directeur van het VIGC. " Ik heb m'n collega's uitgedaagd: hoe laag kan je gaan voordat je visueel een verschil ziet? In onze ISO 12647-begeleidingen nemen we al een tijdje test patches op in verband met het ideale zwart. En zo hebben we testen gedaan met aangepaste ICC-profielen, gaande van een inktbezetting van 320% tot zelfs maar 200%. En wat bleek: niemand zag 't verschil tussen een maximale inktdekking van 320% en 260%... Reken even uit hoeveel inkt, hoeveel geld u dit kan besparen..."

Op de beurs zal het VIGC een lichtkast hebben staan, met daarin vier verschillende versies van een drukwerk, met telkens een andere TAC: 220%, 260%, 300% en 320%. De vier versies bevatten enkel een code, de TAC is niet vermeld op het drukwerk zelf. Bezoekers kunnen dan zelf oordelen of er een verschil zichtbaar is.

De beelden die voor de test gebruikt worden, maken ook deel uit van de nieuwe 'VIGC Max TAC Evaluation Kit' die het VIGC op Print lanceert: een set bestaande uit drie foto's, telkens geconverteerd met vier verschillende TAC's en gedrukt op drie verschillende papiersoorten. Met deze kit in de hand, kan iedereen overtuigd worden om een lagere TAC te gebruiken. De aangepaste 'VIGC Max TAC' ICC-profielen, met een lagere TAC, zullen binnenkort gratis te downloaden zijn vanop de VIGC-website.

Als we het VIGC mogen geloven, ziet niemand het verschil tussen 320% en 260%. Wat een belangrijke inktbesparing voor de grafische industrie zou kunnen betekenen.Eddy Hagen, directeur van het VIGC. " Ik heb m'n collega's uitgedaagd: hoe laag kan je gaan voordat je visueel een verschil ziet? In onze ISO 12647-begeleidingen nemen we al een tijdje test patches op in verband met het ideale zwart. En zo hebben we testen gedaan met aangepaste ICC-profielen, gaande van een inktbezetting van 320% tot zelfs maar 200%. En wat bleek: niemand zag 't verschil tussen een maximale inktdekking van 320% en 260%... Reken even uit hoeveel inkt, hoeveel geld u dit kan besparen..."Op de beurs zal het VIGC een lichtkast hebben staan, met daarin vier verschillende versies van een drukwerk, met telkens een andere TAC: 220%, 260%, 300% en 320%. De vier versies bevatten enkel een code, de TAC is niet vermeld op het drukwerk zelf. Bezoekers kunnen dan zelf oordelen of er een verschil zichtbaar is. De beelden die voor de test gebruikt worden, maken ook deel uit van de nieuwe 'VIGC Max TAC Evaluation Kit' die het VIGC op Print lanceert: een set bestaande uit drie foto's, telkens geconverteerd met vier verschillende TAC's en gedrukt op drie verschillende papiersoorten. Met deze kit in de hand, kan iedereen overtuigd worden om een lagere TAC te gebruiken. De aangepaste 'VIGC Max TAC' ICC-profielen, met een lagere TAC, zullen binnenkort gratis te downloaden zijn vanop de VIGC-website.