Voor het failliet van manroland leverde de fabriek in Plauen onderdelen en voorgeassembleerde stukken aan de twee andere vestigingen van de groep: Offenbach (vellenpersen) en Augsburg (rotatiepersen). De eerste is overgenomen door het Britse Langley, de tweede door het Duitse Possehl.

Alles leek erop te wijzen dat Possehl, weliswaar samen met de holding Berger, ook de fabriek van Plauen zou overnemen. Berger heeft zich nu teruggetrokken zodat de tijdelijke beheerder het roer weer in handen moet nemen. Possehl dat een leveringscontract op lange termijn met de fabriek van Plauen gesloten heeft, blijft geïnteresseerd in de vestiging, maar wil zich niet alleen engageren.

Het heil zou van een andere kandidaat-overnemer kunnen komen, MN Maschinenbau, die al zijn belangstelling aan de beheerder bekend heeft gemaakt. MN Maschinenbau produceert laseenheden voor de industrie en wil zijn productiecapaciteit uitbreiden. De fabriek manroland van Plauen telt nog 350 werknemers, tegenover 700 voor het faillissement.

Possehl heeft overigens te kennen gegeven dat het voor de internationale distributie van de rotatiepersen een samenwerking wenst tussen manroland sheetfed en manroland web systems, de twee nieuwe eenheden die uit de splitsing van manroland ontstaan zijn. "In sommige landen, zoals Groot-Brittannië, denken we een eigen structuur nodig te hebben," zei Peter Kuisle, ondervoorzitter van manroland web systems, aan onze collega's van PrintWeek. "Elders zouden we met Langley werken. Voor elk land moeten we de juiste oplossing vinden."

Voor het failliet van manroland leverde de fabriek in Plauen onderdelen en voorgeassembleerde stukken aan de twee andere vestigingen van de groep: Offenbach (vellenpersen) en Augsburg (rotatiepersen). De eerste is overgenomen door het Britse Langley, de tweede door het Duitse Possehl. Alles leek erop te wijzen dat Possehl, weliswaar samen met de holding Berger, ook de fabriek van Plauen zou overnemen. Berger heeft zich nu teruggetrokken zodat de tijdelijke beheerder het roer weer in handen moet nemen. Possehl dat een leveringscontract op lange termijn met de fabriek van Plauen gesloten heeft, blijft geïnteresseerd in de vestiging, maar wil zich niet alleen engageren. Het heil zou van een andere kandidaat-overnemer kunnen komen, MN Maschinenbau, die al zijn belangstelling aan de beheerder bekend heeft gemaakt. MN Maschinenbau produceert laseenheden voor de industrie en wil zijn productiecapaciteit uitbreiden. De fabriek manroland van Plauen telt nog 350 werknemers, tegenover 700 voor het faillissement. Possehl heeft overigens te kennen gegeven dat het voor de internationale distributie van de rotatiepersen een samenwerking wenst tussen manroland sheetfed en manroland web systems, de twee nieuwe eenheden die uit de splitsing van manroland ontstaan zijn. "In sommige landen, zoals Groot-Brittannië, denken we een eigen structuur nodig te hebben," zei Peter Kuisle, ondervoorzitter van manroland web systems, aan onze collega's van PrintWeek. "Elders zouden we met Langley werken. Voor elk land moeten we de juiste oplossing vinden."