Unpack your true potential

Unpack your true potential

To Sappi, innovation and sustainability go hand in hand. For years, we have set benchmarks in the production and quality of fresh fibre boxes with our innovative paperboard products. Join in on the action and stay up-to-date at our website sappi-paperboard.com. Together, we will open up possibilities to tap new potentials for your packaging.

Print & Finishing Expertise Whitepapers and Product Information Blog Case Studies Market-Trends & Design News Expert Interviews

Swatch book Algro Design available - The Making of

Swatch book Algro Design available - The Making of

What do bionics have to do with premium paperboard? For Martin Appoldt, Managing Director of Fürther Communication Agency g.a.s. Unternehmenskommunikation, a whole lot. For months the agency has been working on the concept, design and production of the swatch book for Sappi's Algro Design solid bleached board portfolio. The result is a work of art that highlights the quality and finishing properties of this paperboard family in a unique way. Read more

Eén banderol voor al uw productvarianten

Eén banderol voor al uw productvarianten

De trend dat producten vaker in diverse varianten op de markt komen, zet door. Maar dit hoeft niet te betekenen dat u voor elke variant een ander label nodig heeft. Op een bedrukte banderol kunt u gelijktijdig met het banderolleren allerlei variabele informatie mee printen.

Print uw prijzen op PVC kaarten

Print uw prijzen op PVC kaarten

Edikio is de ideale alles-in-één oplossing om prijskaartjes te drukken : 1 kaartprinter met een printlint, kaarten op kredietkaart formaat, de software voor deze aan te maken en toebehoren zoals: pic, staanders, spelden.

Opvulling & bescherming "in the box": package deals in lucht & papier

Opvulling & bescherming "in the box": package deals in lucht & papier

Bij het transport van goederen dienen lege ruimtes opgevuld te worden om te voorkomen dat producten gaan schuiven en zo transportschade oplopen. Afhankelijk van het product, de transportweg en de specifieke wensen, zijn er verschillende opvulmaterialen mogelijk.

Samenwerking tussen Verpakking & Label Magazine & Pack4Food

Samenwerking tussen Verpakking & Label Magazine & Pack4Food

Verpakking & Label Magazine - V&L - het enige tweetalige magazine voor de verpakkende industrie in België en Pack4Food - het mulitidisciplinair consortium van Vlaamse onderzoeksinstellingen en meer dan 60 bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren gerelateerd tot het verpakken van levensmiddelen - hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten.

Voorkom verpakkingen met fouten met de VisioPointer

Voorkom verpakkingen met fouten met de VisioPointer

De VisioPointer biedt de nieuwste standaard voor in-line inspectie van verpakkingen en helpt u in uw streven naar de allerbeste kwaliteit. Een enorme verrijking voor kwaliteitszorg, productiviteitsverbetering en de zekerheid van voedselveiligheid. Er wordt gebruik gemaakt van camerabeelden met hoge resolutie en de verpakking wordt gecontroleerd op een correcte seal, een juist geplaatst etiket en ontbrekende tekst, zoals de THT.

De belangrijkste voordelen van de VisioPointer

De belangrijkste voordelen van de VisioPointer

- Hoger rendement, kwaliteit en ROI- Minder klachten over de verpakking- Permanente procesbewaking - Optimalisatie van de productie - Labelnummer / ID-herkenning - Intuïtieve gebruikersinterface Een beproefd concept, op basis van 16 jaar ervaring met visionsystemen op seal en label.

Film: Hoe werkt de VisioPointer

Film: Hoe werkt de VisioPointer

Waarom zou u het risico nemen om verpakkingen met fouten te versturen? Iedereen wil op verpakkingen kunnen vertrouwen. Als een verpakking er op het eerste gezicht niet perfect uitziet dan kiest de consument een andere, en blijft de retailer er mee zitten.

Krijg inzicht in de kwaliteit van uw proces

Krijg inzicht in de kwaliteit van uw proces

De VisioPointer is uitgerust met een ProductieOptimalisatieModule (POM). Deze module zorgt ervoor dat uw productieapparatuur altijd in optimale staat verkeert. Als u POM efficiënt gebruikt, dan haalt u echt aanzienlijk meer foutloze producten per uur dan bij een vergelijkbare lijn zonder VisioPointer.

Meet ook de efficiëntie van uw proces

Meet ook de efficiëntie van uw proces

De VisioPointer-software heeft ook een unieke ingebouwde Production Intelligence Module (PIM). Met deze module kunt u externe gegevens als gewicht en temperatuur opslaan in de database. Verder krijgt u een overzicht van de tijdstippen van de inspecties, het aantal foutloze producten in de tijd en het soort fouten. Dankzij de verzamelde informatie kan de VisioPointer ook de efficiëntie van de productie beoordelen en vergelijken ten opzichte van andere fabrieken.

Igepa bestaat 40 jaar!

Igepa bestaat 40 jaar!

Igepa bestaat 40 jaar. We delen deze belangrijke mijlpaal dan ook wat graag met onze klanten, stakeholders, partners en medewerkers die mee aan de basis liggen van ons mooie verhaal. Als een zeer flexibele onderneming in een snel evoluerende markt trachten we keer op keer net één stap voor te blijven. Dit is wat we doen, dit is waar we voor staan! En dit is wat we aan jullie willen tonen.

Igepa zet in op verkeersveiligheid!  Dat is resoluut kiezen voor hoge ladingzekerheid

Igepa zet in op verkeersveiligheid! Dat is resoluut kiezen voor hoge ladingzekerheid

Igepa Packaging biedt u met zijn uitgebreid assortiment wikkelfolies een goede ladingzekerheid en een juiste palletstabiliteit bij het vervoeren van uw producten. Bovendien garanderen de kwalitatieve palletwikkelmachines een beduidende prestatieverbetering van uw logistieke proces. En daar is het ons nu net om te doen!

Van traditionele behoeften tot technische oplossingen

Van traditionele behoeften tot technische oplossingen

Igepa biedt u met zijn assortiment rekfolies een traditionele oplossing aan zeer interessante voorwaarden. Maar ook voor technische oplossingen kunt bij ons terecht.

Optimaliseer uw verbruik van rekfolie en bespaar tot 50 %!!!!

Onze beschermende producten

Onze beschermende producten

Uit voorraad of op maat:

Voor uw toepassingen op vlak van opvullen, beschermen of oppervlaktebescherming heeft Igepa de oplossing uit voorraad of op maat gemaakt. Igepa past zich aan en wil u 100 % tevredenstellen, als het gaat om een snelle levering van producten uit voorraad of het leveren van klantspecifieke producten.

Igepa levert meer dan 140 van deze specifieke producten binnen de 24 of 48 uur en al meer dan 250 bedrijven beschikken met onze producten over een oplossing op maat.

Wist u dat u ook voor de EASYWRAP CHECK kan rekenen op Igepa?

Wist u dat u ook voor de EASYWRAP CHECK kan rekenen op Igepa?

Met de EASYWRAPCHECK kijken we verder dan enkel de juiste wikkelfolie. We CHECKEN, en dit is vrij uniek, de kracht die de wikkelfolie uitoefent op uw producten bij een geladen pallet. Op deze wijze krijgen we een goed inzicht op de prestaties en de kostprijs van de wikkelfolie per gewikkeld pallet.

Ontdek de trends in de verpakking van levensmiddelen

Ontdek de trends in de verpakking van levensmiddelen

Op Packcontact getuigen vijf innovatieve bedrijven: Crown, Ardagh, Van Genechten Group, Multivac en Orbo Labels. Ze bieden een overzicht van de belangrijkste trends in verschillende verpakkingsmaterialen. Verpakkingen zijn de link tussen producent en consument, daarbij zijn gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en duurzaamheid cruciaal. Verpakking blijft daarnaast een belangrijk communicatiemiddel en de opkomst van de "slimme" verpakkingen biedt heel wat nieuwe mogelijkheden.