Adobe schrapt 750 banen

05/12/11 om 00:00 - Bijgewerkt op 04/12/11 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Adobe, het bedrijf dat de programma's Acrobat, Illustrator, inDesign of nog Photoshop op de markt brengt, heeft een herstructurering aangekondigd. Daarbij zouden er 750 banen in Noord-Amerika en Europa verdwijnen, ongeveer 8% van het totale aantal personeelsleden.

Door de herstructurering waarbij ook uitzonderlijke kosten van 87 à 94 miljoen dollar ten laste worden genomen, moeten de afdelingen Digital Media en Digital Marketing weer winst maken.

Welke productlijnen eventueel getroffen worden, is nog niet bekend. De recente aankondigingen van Adobe bevatten echter ongetwijfeld enkele belangrijke aanwijzingen. In oktober laatstleden stelde Adobe de Creative Cloud voor: een instrument voor 'cloud computing' waarmee bestanden die met Creative Suite of met de toekomstige Adobe Touch Apps (toepassingen om inhoud voor tablets te creëren) aangemaakt werden, in de cloud bewaard, gedeeld en weergegeven kunnen worden. Adobe heeft ook te verstaan gegeven dat de technologie Flash mobile door HTML5 vervangen zou worden. Ten slotte heeft Adobe vorige week nog Efficient Frontier overgenomen, een bedrijf dat zich in de digitale marketing gespecialiseerd heeft.