De industriële groep Possehl verklaart zich bereid om de fabriek van manroland in Augsburg, waar de rotatiepersen geassembleerd worden, over te nemen. De overnameprijs werd niet bekend gemaakt. Possehl, een Duitse groep met maatschappelijke zetel in Lübeck, overkoepelt ongeveer 130 bedrijven uit verschillende sectoren. Daaronder ook Böwe Systec, een bedrijf dat in 2010 overgenomen werd en machines bouwt om zendingen in enveloppen te steken.

Daarnaast engageert Possehl zich met een contract voor onderaanneming op lange termijn ook om de activiteiten van de vestiging in Plauen (vooraf geassembleerde onderdelen en eenheden) te bewaren - ook al neemt Possehl die vestiging niet zelf over. De site van Plauen zou weldra overgenomen worden door een andere investeerder van wie de naam niet vrijgegeven is.

Blijft de fabriek van vellenpersen in Offenbach, de bakermat van manroland. Ook daar ligt er een oplossing in het verschiet: de kaderleden zouden met behulp van een externe investeerder het bedrijf overnemen. Welke investeerder? Chinese kandidaten hadden blijkbaar van een 'bijzonder grote belangstelling' voor het project blijk gegeven.

De redding van de verschillende onderdelen van manroland zal echter op sociaal vlak niet helemaal pijnloos verlopen. In totaal zouden er van de 4.700 banen in Duitsland 2.400 verdwijnen: een duizendtal in Augsburg, nog eens duizend in Offenbach en ongeveer 400 in Plauen.