Drukkerij Goekint, die in 1929 door Arthur Goekint opgericht was, wordt vandaag door zijn twee kleinzoons Bart en Peter geleid. De drukkerij die zich op de handelsdruk toegelegd had (tijdschriften, brochures, handleidingen, enz.), heeft zwaar te lijden gehad onder de crisis. En hoewel het bedrijf altijd is blijven investeren, stapelde het sinds verscheidene jaren de verliezen op.

"We denken dat de overname van Goekint een bijzonder aantrekkelijke kans vertegenwoordigt," vertrouwt Eric De Coker ons toe. Eric staat samen met zijn broer Luc aan het hoofd van Albe De Coker. "Het is een goed uitgeruste drukkerij, die op hetzelfde formaat werkt als wij en die geografisch complementair is. We zijn van mening dat er synergievormen mogelijk zijn die de drukkerij opnieuw rendabel zullen maken."

Zowel Goekint als Albe De Coker zijn uitgerust met vellenoffsetpersen in het formaat 70 x 100: een achtkleuren- en een vijfkleurenpers plus vernis bij Goekint; een tien-, een acht- en een vijfkleurenpers plus vernis bij Albe De Coker. Samen beschikken de twee bedrijven dus over 38 drukgroepen. "In mijn ogen is dat niet het belangrijkste. Het zijn vooral goede machines," merkt Eric De Coker nog op.

Goekint Graphics boekte in 2011 een omzet van ongeveer 6 miljoen euro; Albe De Coker 26 miljoen. Goekint Graphics , waarvan Albe De Coker nu de enige aandeelhouder is, behoudt zijn naam en vestiging in Oostende. De dagelijkse leiding blijft in handen van Bart en Peter Goekint.

Drukkerij Goekint, die in 1929 door Arthur Goekint opgericht was, wordt vandaag door zijn twee kleinzoons Bart en Peter geleid. De drukkerij die zich op de handelsdruk toegelegd had (tijdschriften, brochures, handleidingen, enz.), heeft zwaar te lijden gehad onder de crisis. En hoewel het bedrijf altijd is blijven investeren, stapelde het sinds verscheidene jaren de verliezen op. "We denken dat de overname van Goekint een bijzonder aantrekkelijke kans vertegenwoordigt," vertrouwt Eric De Coker ons toe. Eric staat samen met zijn broer Luc aan het hoofd van Albe De Coker. "Het is een goed uitgeruste drukkerij, die op hetzelfde formaat werkt als wij en die geografisch complementair is. We zijn van mening dat er synergievormen mogelijk zijn die de drukkerij opnieuw rendabel zullen maken."Zowel Goekint als Albe De Coker zijn uitgerust met vellenoffsetpersen in het formaat 70 x 100: een achtkleuren- en een vijfkleurenpers plus vernis bij Goekint; een tien-, een acht- en een vijfkleurenpers plus vernis bij Albe De Coker. Samen beschikken de twee bedrijven dus over 38 drukgroepen. "In mijn ogen is dat niet het belangrijkste. Het zijn vooral goede machines," merkt Eric De Coker nog op. Goekint Graphics boekte in 2011 een omzet van ongeveer 6 miljoen euro; Albe De Coker 26 miljoen. Goekint Graphics , waarvan Albe De Coker nu de enige aandeelhouder is, behoudt zijn naam en vestiging in Oostende. De dagelijkse leiding blijft in handen van Bart en Peter Goekint.