Het bekende aluminium kader met de grote gaten van beMatrix voldoet sinds kort aan het Climate Certified-label. "Een klein label, maar met een enorme impact in de evenementensector", duidt Edwin Van der Vennet, de C!O van beMatrix. Voor de certificering deed het Roeselaarse productiebedrijf een beroep op het Duitse Climate Partner. Zij berekenden de oorspronkelijke CO2-voetafdruk voor de beMatrix-producten met behulp van zowel een cradle-to-customer-analyse als een end-of-lifecycle-analyse. Vervolgens werden de reductiedoelen vastgelegd. BeMatrix heeft het certificaat recent behaald door de CO2-uitstoot met meer dan 9.000 ton per jaar te verminderen.

Automatische lijn

"We hebben tal van maatregelen in ons productieproces doorgevoerd", zegt Van der Vennet. "Om te beginnen is het gelaste beMatrix kader duurzaam gebouwd en bestaat het volledig uit aluminium. In 2012 introduceerde het team onze ECO+ afwerking, een niet-schadelijk alternatief voor anodiseren. Zes jaar later draaide onze automatische lijn op volle toeren, waardoor materiaalafval aanzienlijk werd verminderd. De productie draait voor 100 procent op hernieuwbare energie." De afgelopen jaren werkte beMatrix samen met leveranciers om de hoeveelheid gerecycleerd aluminium te verhogen van 33 procent in 2019 tot 78,5 procent nu.

Het bekende aluminium kader met de grote gaten van beMatrix voldoet sinds kort aan het Climate Certified-label. "Een klein label, maar met een enorme impact in de evenementensector", duidt Edwin Van der Vennet, de C!O van beMatrix. Voor de certificering deed het Roeselaarse productiebedrijf een beroep op het Duitse Climate Partner. Zij berekenden de oorspronkelijke CO2-voetafdruk voor de beMatrix-producten met behulp van zowel een cradle-to-customer-analyse als een end-of-lifecycle-analyse. Vervolgens werden de reductiedoelen vastgelegd. BeMatrix heeft het certificaat recent behaald door de CO2-uitstoot met meer dan 9.000 ton per jaar te verminderen. "We hebben tal van maatregelen in ons productieproces doorgevoerd", zegt Van der Vennet. "Om te beginnen is het gelaste beMatrix kader duurzaam gebouwd en bestaat het volledig uit aluminium. In 2012 introduceerde het team onze ECO+ afwerking, een niet-schadelijk alternatief voor anodiseren. Zes jaar later draaide onze automatische lijn op volle toeren, waardoor materiaalafval aanzienlijk werd verminderd. De productie draait voor 100 procent op hernieuwbare energie." De afgelopen jaren werkte beMatrix samen met leveranciers om de hoeveelheid gerecycleerd aluminium te verhogen van 33 procent in 2019 tot 78,5 procent nu.