De overname van Billerud door het Zweedse investeringsfonds Kinnevik, dat al eigenaar was van Korsnäs (de concurrent van Billerud), werd in juni aangekondigd. In januari had Billerud de activiteiten in verpakkingspapier van UPM al overgenomen.

De operatie heeft onlangs de goedkeuring van de Europese Commissie gekregen, op voorwaarde dat Korsnäs zijn activiteiten in de sector van het witte kraftpapier voor zakken en tassen verkoopt. De nieuwe eenheid, die BillerudKorsnäs gedoopt wordt, zal een gecumuleerde omzet van ongeveer 2,3 miljard euro hebben.

De twee bedrijven zijn van mening dat de fusie grote schaalvoordelen zal bieden en dat er op jaarbasis meer dan 30 miljoen euro bespaard kan worden.

De overname van Billerud door het Zweedse investeringsfonds Kinnevik, dat al eigenaar was van Korsnäs (de concurrent van Billerud), werd in juni aangekondigd. In januari had Billerud de activiteiten in verpakkingspapier van UPM al overgenomen. De operatie heeft onlangs de goedkeuring van de Europese Commissie gekregen, op voorwaarde dat Korsnäs zijn activiteiten in de sector van het witte kraftpapier voor zakken en tassen verkoopt. De nieuwe eenheid, die BillerudKorsnäs gedoopt wordt, zal een gecumuleerde omzet van ongeveer 2,3 miljard euro hebben. De twee bedrijven zijn van mening dat de fusie grote schaalvoordelen zal bieden en dat er op jaarbasis meer dan 30 miljoen euro bespaard kan worden.