"Wij zijn erg blij dat we na twee jaar zonder live evenementen terugkeren naar Fespa 2021 en dat we de gelegenheid krijgen om kleurrijke toepassingen in realtime te produceren", zegt Wouter Derichs, de sales & marketing directeur van Large Format Graphics EMEA bij Canon Production Printing. "Omdat we weten dat veel printproducenten richting nieuwe markten willen uitbreiden, zijn we blij dat we tijdens Fespa 2021 de mogelijkheden van de Colorado 1630 en Arizona 135 GT-printer kunnen tonen." Een overzicht.

Geautomatiseerde oplossing

Met de nieuwe Colorado 1630 wil Canon laten zien wat signmakers en grafische bedrijven kunnen doen met de UVgel-printtechnologie. De modulaire architectuur van de Colorado 1630 helpt gebruikers de printer aan hun specifieke productiebehoeften aan te passen door deze aan te vullen met opties zoals FLXfinish - een LED-uithardingstechniek die flexibiliteit toevoegt voor een matte of glanzende afwerking van elke print - een tweede mediarol en dubbelzijdig printen zonder dat een servicebezoek nodig is.

De 'UVgel Wallpaper Factory' met de Colorado 1650 en de gemotoriseerde Fotoba Jumbo Roll Loader JRL 170 in combinatie met de Cutter XLD 170WP en Rewinder REW 162, laat een geautomatiseerde oplossing zien voor de productie van hoogwaardig behang op maat, één van de snelst groeiende sectoren in de markt. Canon is trouwens lid geworden van de Global Wallcoverings Association (IGI).

Remote Control app

Als voorbeeld van een 'UVgel Universal Factory' zal een tweede Colorado 1650 op de stand worden voorzien van een Fotoba Jumbo Roll Rewinder en een Jumbo Roll Loader. Dit om te demonstreren hoe grote oplages kunnen geprint worden zonder dat er een operator aan te pas komt. De productie kan ook op afstand worden gevolgd met een Remote Control app op de smartphone van de operator.

De Arizona 135 GT vlakbedprinter werd in juni 2021 geïntroduceerd en is te zien op de stand. Voor printproducenten die willen uitbreiden naar grootformaat of voor diegenen die hun activiteiten willen verbreden met nieuwe toepassingen, opent de Arizona 135 GT nieuwe mogelijkheden. De Arizona 135 GT is volgens Canon de enige printer in dit segment met een uitbreidbare Roll Media Option om op flexibele media te printen en zal op de stand samen met de Arizona Xpert-software prints met een tastbaar effect maken op verschillende harde en flexibele media.

Karton, hout en glas

De Arizona 2380 XTF belooft te laten zien hoe klanten de efficiëntie van hun bedrijfsvoering kunnen verhogen. Met de Arizona FLOW-technologie als basis kunnen gebruikers hun productiviteit verhogen door de noodzaak van maskeren en afplakken te beperken en te werken met meer uitdagende media zoals karton, hout en glas. Deze vlakbed-productieprinter zal met de Touchstone-software een reeks aan textuurtoepassingen printen en laten zien hoe gebruikers hoogwaardige prints kunnen maken, waaronder interieurtoepassingen, braille, kunstreproducties en POS-displays voor de detailhandel.

Nieuwe IJC358-inkt

Tijdens Fespa 2021 toont Canon voor het eerst ook de mogelijkheden van de nieuwe UV LED inkt op de Arizona 135 GT. De nieuwe IJC358-inkt heeft naar verluidt zeer goede hechtingseigenschappen, waardoor deze inkt geschikt is voor industriële toepassingen waar op moeilijke materialen zoals kunststof wordt geprint. De hoge flexibiliteit van de IJC358-inkt betekent ook dat de kans groter is dat deze inkt aan de media blijft hechten, zowel tijdens de nabewerkingen als bij het aanbrengen op een oppervlak zoals een wand of op glas.

De IJC358-inkt is verkrijgbaar in dezelfde 800 ml, twee liter en drie liter verpakkingen als Canon's IJC357-inkt en in de kleuren CMYK, lichtcyaan, lichtmagenta en wit. De IJC357 geven een glanzender resultaat en de meer matte afwerking van de IJC358 maken de resultaten aantrekkelijker voor printproducenten van industriële toepassingen. Vanuit milieuoogpunt biedt de Greenguard Gold gecertificeerde IJC358 dezelfde milieugarantie als de IJC357-inkt.

Canon wil signmakers en printproducenten inspireren met een breed scala aan toepassingen.
"Wij zijn erg blij dat we na twee jaar zonder live evenementen terugkeren naar Fespa 2021 en dat we de gelegenheid krijgen om kleurrijke toepassingen in realtime te produceren", zegt Wouter Derichs, de sales & marketing directeur van Large Format Graphics EMEA bij Canon Production Printing. "Omdat we weten dat veel printproducenten richting nieuwe markten willen uitbreiden, zijn we blij dat we tijdens Fespa 2021 de mogelijkheden van de Colorado 1630 en Arizona 135 GT-printer kunnen tonen." Een overzicht.Met de nieuwe Colorado 1630 wil Canon laten zien wat signmakers en grafische bedrijven kunnen doen met de UVgel-printtechnologie. De modulaire architectuur van de Colorado 1630 helpt gebruikers de printer aan hun specifieke productiebehoeften aan te passen door deze aan te vullen met opties zoals FLXfinish - een LED-uithardingstechniek die flexibiliteit toevoegt voor een matte of glanzende afwerking van elke print - een tweede mediarol en dubbelzijdig printen zonder dat een servicebezoek nodig is.De 'UVgel Wallpaper Factory' met de Colorado 1650 en de gemotoriseerde Fotoba Jumbo Roll Loader JRL 170 in combinatie met de Cutter XLD 170WP en Rewinder REW 162, laat een geautomatiseerde oplossing zien voor de productie van hoogwaardig behang op maat, één van de snelst groeiende sectoren in de markt. Canon is trouwens lid geworden van de Global Wallcoverings Association (IGI).Als voorbeeld van een 'UVgel Universal Factory' zal een tweede Colorado 1650 op de stand worden voorzien van een Fotoba Jumbo Roll Rewinder en een Jumbo Roll Loader. Dit om te demonstreren hoe grote oplages kunnen geprint worden zonder dat er een operator aan te pas komt. De productie kan ook op afstand worden gevolgd met een Remote Control app op de smartphone van de operator.De Arizona 135 GT vlakbedprinter werd in juni 2021 geïntroduceerd en is te zien op de stand. Voor printproducenten die willen uitbreiden naar grootformaat of voor diegenen die hun activiteiten willen verbreden met nieuwe toepassingen, opent de Arizona 135 GT nieuwe mogelijkheden. De Arizona 135 GT is volgens Canon de enige printer in dit segment met een uitbreidbare Roll Media Option om op flexibele media te printen en zal op de stand samen met de Arizona Xpert-software prints met een tastbaar effect maken op verschillende harde en flexibele media.De Arizona 2380 XTF belooft te laten zien hoe klanten de efficiëntie van hun bedrijfsvoering kunnen verhogen. Met de Arizona FLOW-technologie als basis kunnen gebruikers hun productiviteit verhogen door de noodzaak van maskeren en afplakken te beperken en te werken met meer uitdagende media zoals karton, hout en glas. Deze vlakbed-productieprinter zal met de Touchstone-software een reeks aan textuurtoepassingen printen en laten zien hoe gebruikers hoogwaardige prints kunnen maken, waaronder interieurtoepassingen, braille, kunstreproducties en POS-displays voor de detailhandel.