Onder de titel 'Media Mundo @ drupa' wordt een ruimte van 2.100 m² gereserveerd voor de duurzame ontwikkeling, met een alternatieve beurs, informatie, debatten en presentaties door spelers en experts uit de sector. Bij de aangekondigde onderwerpen: duurzame bosbouw en papierproductie, energie-efficiëntie, klimaatverandering, recyclage en materiaalrendement, procesverbeteringen, de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven, enz. Dialoog en participatie krijgen veel aandacht: de presentaties zijn live op het internet te volgen en via Twitter kunnen vragen in real time gesteld worden. Het programma wordt georganiseerd in samenwerking met de fm:p (Fachverband Medienproduktioner - vakvereniging van productiemedewerkers in de media).

"De duurzame productie van media is niet alleen de uitdrukking van een verantwoord gedrag, maar is ook een toekomstmodel en een drijvende kracht om te innoveren. Daarom is het voor ons belangrijk dat de duurzaamheid een integraal onderdeel van Drupa 2012 is," verklaarde Manuel Mataré, projectdirecteur van Drupa.

Onder de titel 'Media Mundo @ drupa' wordt een ruimte van 2.100 m² gereserveerd voor de duurzame ontwikkeling, met een alternatieve beurs, informatie, debatten en presentaties door spelers en experts uit de sector. Bij de aangekondigde onderwerpen: duurzame bosbouw en papierproductie, energie-efficiëntie, klimaatverandering, recyclage en materiaalrendement, procesverbeteringen, de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven, enz. Dialoog en participatie krijgen veel aandacht: de presentaties zijn live op het internet te volgen en via Twitter kunnen vragen in real time gesteld worden. Het programma wordt georganiseerd in samenwerking met de fm:p (Fachverband Medienproduktioner - vakvereniging van productiemedewerkers in de media). "De duurzame productie van media is niet alleen de uitdrukking van een verantwoord gedrag, maar is ook een toekomstmodel en een drijvende kracht om te innoveren. Daarom is het voor ons belangrijk dat de duurzaamheid een integraal onderdeel van Drupa 2012 is," verklaarde Manuel Mataré, projectdirecteur van Drupa.