De 55-jarige Claus is de jongere broer van Albrecht Bolza-Schünemann, de vorige PDG van KBA. In maart 2009, tijdens het toppunt van de financiële crisis, had die zich wegens de slechte resultaten teruggetrokken. Zijn opvolger, Helge Hansen, had de taak om de zaken weer recht te trekken. Albrecht en Claus zijn de twee adoptiezonen van Hans-Bernhard Bolza-Schünemann, voorzitter van KBA tussen 1971 en 1995, en door zijn huwelijk verbonden met de familie van Friedrich König, de oprichter van de groep.

KBA is overigens net van start gegaan met een belangrijke investering in de fabriek van Würzburg die een uitbreiding van de gieterij krijgt. De werken die tegen het einde van het jaar af moeten zijn, vertegenwoordigen een budget van 14 miljoen euro. De gieterij wordt voorzien van kranen met een hefvermogen van 51 ton. Daardoor kunnen grote onderdelen, zoals de chassis, gemakkelijker vervaardigd worden. De technologische uitrusting van de gieterij maakt het ook mogelijk om ter plaatse onderdelen te produceren die voordien uitbesteed werden. In totaal heeft KBA de voorbije tien jaar al meer dan 40 miljoen euro in Würzburg geïnvesteerd.

De 55-jarige Claus is de jongere broer van Albrecht Bolza-Schünemann, de vorige PDG van KBA. In maart 2009, tijdens het toppunt van de financiële crisis, had die zich wegens de slechte resultaten teruggetrokken. Zijn opvolger, Helge Hansen, had de taak om de zaken weer recht te trekken. Albrecht en Claus zijn de twee adoptiezonen van Hans-Bernhard Bolza-Schünemann, voorzitter van KBA tussen 1971 en 1995, en door zijn huwelijk verbonden met de familie van Friedrich König, de oprichter van de groep. KBA is overigens net van start gegaan met een belangrijke investering in de fabriek van Würzburg die een uitbreiding van de gieterij krijgt. De werken die tegen het einde van het jaar af moeten zijn, vertegenwoordigen een budget van 14 miljoen euro. De gieterij wordt voorzien van kranen met een hefvermogen van 51 ton. Daardoor kunnen grote onderdelen, zoals de chassis, gemakkelijker vervaardigd worden. De technologische uitrusting van de gieterij maakt het ook mogelijk om ter plaatse onderdelen te produceren die voordien uitbesteed werden. In totaal heeft KBA de voorbije tien jaar al meer dan 40 miljoen euro in Würzburg geïnvesteerd.