Onderdeel van de overeenkomst vormt Fujifilms Platesense-programma. Hiervoor levert de Japanse fabrikant platen aan klanten wanneer ze die nodig hebben, samen met de bijbehorende CTP-apparatuur en verbruiksartikelen. Fujifilm zamelt ook het afval en aluminium in (en beschermt naar eigen zeggen drukkerijen daarmee tegen schommelingen in de aluminiumprijs) en levert onderhoud, service en ondersteuning van de apparatuur.

Onbemand produceren

"We kwamen bij Fujifilm uit omdat dit een gevestigde naam is die bewezen hoogwaardige druktechnologieën levert", zegt André Fokkema, de directeur Printing bij DPG Media. De krantendrukkerijen willen onbemand platen kunnen produceren. "Het Platesense-programma neemt de stress van de plaatproductie- en beheerprocessen weg waardoor wij ons kunnen concentreren op de uitvoering van onze activiteiten en tegelijkertijd kunnen profiteren van een toename in automatisering en productiviteit, en van operationele kostenbesparingen", duidt Fokkema.

Onderdeel van de overeenkomst vormt Fujifilms Platesense-programma. Hiervoor levert de Japanse fabrikant platen aan klanten wanneer ze die nodig hebben, samen met de bijbehorende CTP-apparatuur en verbruiksartikelen. Fujifilm zamelt ook het afval en aluminium in (en beschermt naar eigen zeggen drukkerijen daarmee tegen schommelingen in de aluminiumprijs) en levert onderhoud, service en ondersteuning van de apparatuur."We kwamen bij Fujifilm uit omdat dit een gevestigde naam is die bewezen hoogwaardige druktechnologieën levert", zegt André Fokkema, de directeur Printing bij DPG Media. De krantendrukkerijen willen onbemand platen kunnen produceren. "Het Platesense-programma neemt de stress van de plaatproductie- en beheerprocessen weg waardoor wij ons kunnen concentreren op de uitvoering van onze activiteiten en tegelijkertijd kunnen profiteren van een toename in automatisering en productiviteit, en van operationele kostenbesparingen", duidt Fokkema.