Rotatiedrukkerij Moderna uit Paal-Beringen, heeft geïnvesteerd in een Ryobi MHI V3000TP-10 vellenpers (de vroegere Mitsubishi-persen). De pers wordt vanaf volgend jaar maart in de vestiging van Drukkerij Moderna geïnstalleerd.

Het gaat om een 10-kleuren recto-verso machine zonder keertrommel in het formaat 105 x 75 cm. De vellenpers is uitgerust met inline-kleurmeting en heeft het Diamond-eye systeem aan boord. Dat is een kwaliteitscontrolesysteem dat de kleinste afwijkingen van het referentie-origineel detecteert en aanwijst op een scherm. De nieuwe pers die is voorbereid voor UV-druk, komt in de plaats van een manroland 10-kleuren + lak. De rolleninvoer en sheeter van de manroland-vellenpers, zullen aan de nieuwe Ryobi MHI-pers worden gekoppeld.

Drukkerij Moderna gaat de nieuwe pers inzetten voor het drukken van covers en voor kleine oplagen boekjes, catalogi, tijdschriften, enz.

Ryobi MHI Graphic Technology is de naam van het nieuwe bedrijf waarin de vellendivisies van Ryobi en Mitsubishi zijn opgegaan. De joint venture van de vellendivisies van de persenbouwers Mitsubishi en Ryobi ging op 1 januari 2014 van start.

Rotatiedrukkerij Moderna uit Paal-Beringen, heeft geïnvesteerd in een Ryobi MHI V3000TP-10 vellenpers (de vroegere Mitsubishi-persen). De pers wordt vanaf volgend jaar maart in de vestiging van Drukkerij Moderna geïnstalleerd.Het gaat om een 10-kleuren recto-verso machine zonder keertrommel in het formaat 105 x 75 cm. De vellenpers is uitgerust met inline-kleurmeting en heeft het Diamond-eye systeem aan boord. Dat is een kwaliteitscontrolesysteem dat de kleinste afwijkingen van het referentie-origineel detecteert en aanwijst op een scherm. De nieuwe pers die is voorbereid voor UV-druk, komt in de plaats van een manroland 10-kleuren + lak. De rolleninvoer en sheeter van de manroland-vellenpers, zullen aan de nieuwe Ryobi MHI-pers worden gekoppeld.Drukkerij Moderna gaat de nieuwe pers inzetten voor het drukken van covers en voor kleine oplagen boekjes, catalogi, tijdschriften, enz.Ryobi MHI Graphic Technology is de naam van het nieuwe bedrijf waarin de vellendivisies van Ryobi en Mitsubishi zijn opgegaan. De joint venture van de vellendivisies van de persenbouwers Mitsubishi en Ryobi ging op 1 januari 2014 van start.