Voor het einde van het jaar zal de vellenafdeling van Drukkerij Vuye dat is gespecialiseerd in het bedrukken van flexibele verpakkingen, overgaan naar Drukkerij Arijs. Beide familiale bedrijven versterken zo hun positie in hun respectieve kernmarkten.

Drukkerij Vuye gaat zich concentreren op (nieuwe) core business

De afdeling flexibele verpakkingen van Drukkerij Vuye (ondergebracht in Vuye Flexible Packaging) kent sinds de start, vijf jaar geleden, een steile groei. Sinds 2009 is Vuye Flexible Packaging vanuit een gloednieuw bedrijfsgebouw (6.000 m²) met twee smalbaan offsetrotatiepersen op de industriezone Coupure in Oudenaarde actief als producent van flexibele verpakkingen en labels voor de voedingsindustrie uit de hele wereld.

Omdat er tussen het vellendrukwerk en het verpakkingsrotatiedrukwerk te weinig synergieën en schaalvoordelen vielen te behalen, heeft Lieven Vuye er de voorkeur aan gegeven om de volledige productie van het handels- en reclamedrukwerk over te dragen aan een gespecialiseerde partner.

Drukkerij Arijs bvba uit Kluisbergen, een familiale handelsdrukkerij met meer dan 52 jaar ervaring (sinds 1961), neemt de vellenoffsetdrukkerij, de klantenportefeuille en het machinepark van Drukkerij Vuye over. Drukkerij Vuye blijft wel behouden als merknaam maar verder zijn er geen bindingen tussen de twee firma's.

Lieven Vuye, zaakvoerder Drukkerij Vuye: "Voor onze klanten verandert er niets. Vijf medewerkers en een aantal machines maken de overstap naar de productiesite van Drukkerij Arijs in Kluisbergen. Die wordt nu uitgebreid met een moderne pers (nvdr: een Ryobi 755 XL in het formaat 788 x 600 mm) die toelaat om te drukken met UV-techniek. De continuïteit is gewaarborgd en de klanten kunnen blijven rekenen op dezelfde service en kwaliteit." Vier andere medewerkers uit de vellenafdeling van Drukkerij Vuye zullen worden tewerkgesteld in de afdeling flexibele verpakkingen.

Johan en Ben Arijs, zaakvoerders van Drukkerij Arijs bvba, zitten al van kindsbeen af in het drukkersvak en zijn derhalve heel goed vertrouwd met het klappen van de zweep in een offsetvellendrukkerij. "Van een familiezaak mogen opdrachtgevers ook een persoonlijke bekommernis verwachten, en die bieden we bij Drukkerij Arijs. Wij als zaakvoerders staan persoonlijk borg voor het welslagen van elke opdracht. Met de overname van de vellenoffsetdrukkerij van Drukkerij Vuye voegen we, naast een modern machinepark, ook een flink pak knowhow en ervaring toe aan onze drukkerij."

Voor het einde van het jaar zal de vellenafdeling van Drukkerij Vuye dat is gespecialiseerd in het bedrukken van flexibele verpakkingen, overgaan naar Drukkerij Arijs. Beide familiale bedrijven versterken zo hun positie in hun respectieve kernmarkten.Drukkerij Vuye gaat zich concentreren op (nieuwe) core businessDe afdeling flexibele verpakkingen van Drukkerij Vuye (ondergebracht in Vuye Flexible Packaging) kent sinds de start, vijf jaar geleden, een steile groei. Sinds 2009 is Vuye Flexible Packaging vanuit een gloednieuw bedrijfsgebouw (6.000 m²) met twee smalbaan offsetrotatiepersen op de industriezone Coupure in Oudenaarde actief als producent van flexibele verpakkingen en labels voor de voedingsindustrie uit de hele wereld. Omdat er tussen het vellendrukwerk en het verpakkingsrotatiedrukwerk te weinig synergieën en schaalvoordelen vielen te behalen, heeft Lieven Vuye er de voorkeur aan gegeven om de volledige productie van het handels- en reclamedrukwerk over te dragen aan een gespecialiseerde partner.Drukkerij Arijs bvba uit Kluisbergen, een familiale handelsdrukkerij met meer dan 52 jaar ervaring (sinds 1961), neemt de vellenoffsetdrukkerij, de klantenportefeuille en het machinepark van Drukkerij Vuye over. Drukkerij Vuye blijft wel behouden als merknaam maar verder zijn er geen bindingen tussen de twee firma's. Lieven Vuye, zaakvoerder Drukkerij Vuye: "Voor onze klanten verandert er niets. Vijf medewerkers en een aantal machines maken de overstap naar de productiesite van Drukkerij Arijs in Kluisbergen. Die wordt nu uitgebreid met een moderne pers (nvdr: een Ryobi 755 XL in het formaat 788 x 600 mm) die toelaat om te drukken met UV-techniek. De continuïteit is gewaarborgd en de klanten kunnen blijven rekenen op dezelfde service en kwaliteit." Vier andere medewerkers uit de vellenafdeling van Drukkerij Vuye zullen worden tewerkgesteld in de afdeling flexibele verpakkingen.Johan en Ben Arijs, zaakvoerders van Drukkerij Arijs bvba, zitten al van kindsbeen af in het drukkersvak en zijn derhalve heel goed vertrouwd met het klappen van de zweep in een offsetvellendrukkerij. "Van een familiezaak mogen opdrachtgevers ook een persoonlijke bekommernis verwachten, en die bieden we bij Drukkerij Arijs. Wij als zaakvoerders staan persoonlijk borg voor het welslagen van elke opdracht. Met de overname van de vellenoffsetdrukkerij van Drukkerij Vuye voegen we, naast een modern machinepark, ook een flink pak knowhow en ervaring toe aan onze drukkerij."