Dubbele groeicijfers voor EFI

08/02/13 om 00:00 - Bijgewerkt op 07/02/13 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

In 2012 boekte EFI een omzet van 653 miljoen dollar, een stijging met 10%. Het boekjaar werd met een winst van 19,8 miljoen dollar afgesloten (een stijging met 16%). Het is het derde jaar op rij dat de onderneming een groei kent die met twee cijfers geschreven moet worden.

Dubbele groeicijfers voor EFI

Die groei is in hoofdzaak te danken aan de activiteiten op het domein van de inkjet - die gingen er met 33% op vooruit. De omzet die met de software geboekt werd, kende op zijn beurt een stijging van 27%. De verkoop van de RIP Fiery, ooit het vlaggenschip van het bedrijf, ging er daarentegen 15% op achteruit - een terugval waar CEO Guy Gecht zich niet echt zorgen over lijkt te maken. Hij verwacht een herneming nadat de OEM-partners hun nieuwe producten op de markt gebracht hebben.

Guy Gecht bevestigde eveneens dat het bedrijf zijn overnamestrategie voortzet. In 2012 realiseerde EFI niet minder dan vier overnames: Cretaprint, een Spaanse constructeur van inkjetsystemen voor ceramiek; twee bedrijven die MIS- en ERP-systemen ontwikkelen, het Braziliaanse Mectrics Sistemas en het Britse Technique; en Online Print Solutions, een Amerikaans bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de ontwikkeling van web-to-print-oplossingen. Volgens Guy Gecht zou EFI nu meer bepaald de verpakkingssector op het oog hebben en zou het bedrijf al met verscheidene partners gesprekken voeren.

Lees meer over: