Die groei is in hoofdzaak te danken aan de activiteiten op het domein van de inkjet - die gingen er met 33% op vooruit. De omzet die met de software geboekt werd, kende op zijn beurt een stijging van 27%. De verkoop van de RIP Fiery, ooit het vlaggenschip van het bedrijf, ging er daarentegen 15% op achteruit - een terugval waar CEO Guy Gecht zich niet echt zorgen over lijkt te maken. Hij verwacht een herneming nadat de OEM-partners hun nieuwe producten op de markt gebracht hebben.

Guy Gecht bevestigde eveneens dat het bedrijf zijn overnamestrategie voortzet. In 2012 realiseerde EFI niet minder dan vier overnames: Cretaprint, een Spaanse constructeur van inkjetsystemen voor ceramiek; twee bedrijven die MIS- en ERP-systemen ontwikkelen, het Braziliaanse Mectrics Sistemas en het Britse Technique; en Online Print Solutions, een Amerikaans bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de ontwikkeling van web-to-print-oplossingen. Volgens Guy Gecht zou EFI nu meer bepaald de verpakkingssector op het oog hebben en zou het bedrijf al met verscheidene partners gesprekken voeren.

Die groei is in hoofdzaak te danken aan de activiteiten op het domein van de inkjet - die gingen er met 33% op vooruit. De omzet die met de software geboekt werd, kende op zijn beurt een stijging van 27%. De verkoop van de RIP Fiery, ooit het vlaggenschip van het bedrijf, ging er daarentegen 15% op achteruit - een terugval waar CEO Guy Gecht zich niet echt zorgen over lijkt te maken. Hij verwacht een herneming nadat de OEM-partners hun nieuwe producten op de markt gebracht hebben. Guy Gecht bevestigde eveneens dat het bedrijf zijn overnamestrategie voortzet. In 2012 realiseerde EFI niet minder dan vier overnames: Cretaprint, een Spaanse constructeur van inkjetsystemen voor ceramiek; twee bedrijven die MIS- en ERP-systemen ontwikkelen, het Braziliaanse Mectrics Sistemas en het Britse Technique; en Online Print Solutions, een Amerikaans bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de ontwikkeling van web-to-print-oplossingen. Volgens Guy Gecht zou EFI nu meer bepaald de verpakkingssector op het oog hebben en zou het bedrijf al met verscheidene partners gesprekken voeren.