Het project krijgt de naam Virtual Paper Stock. Ook de Nederlandse grafische federatie KVGO gaat Virtual Paper Stock (VPS) als ledenvoordeel vanaf 2014 introduceren. Dat werd beslist op de ledenraad van 13 november. We citeren:

Virtual Paper Stock (VPS) is een webportal die toegang biedt tot een markplaats waar overbodige voorraden papier kunnen worden verhandeld. VPS zal gaan bestaan uit twee verschillende portals. In de portal die exclusief voor KVGO-leden beschikbaar is zal papier tot één pallet worden aangeboden en gekocht. Er is ook een tweede - internationale - portal. Hier zijn voorraden vanaf één palet te vinden net zoals papier van de rol.

Peter O'Donnell die aan het hoofd staat van de Engels tak van het handelsplatform, zegt: "Het lijkt op eBay voor papier. En net zoals eBay nemen wij een percentage op de transactie.

Een bedrijf kan papier dat hij wenst te verkopen naamloos aanbieden op de site. Potentiële kopers kunnen door de lijsten browsen en een bod uitbrengen. De locatie van het papier staat vermeld, eventueel de aanbieder. VPS zorgt voor de levering van verkoper naar koper. VPS kan ook als koper in opdracht van klanten optreden waardoor de grootst mogelijke discretie behouden blijft.

Het systeem geeft momenteel de voorkeur aan het verhandelen van rollen in plaats van vellen. Er is echter geen reden waarom vellen op paletten niet zouden kunnen worden aangeboden. Ook papierfabrikanten hebben papier in voorraad dat nog niet werd verkocht. Maar zegt O'Donnell, "Coldset papier is nu eenmaal meer gestandaardiseerd terwijl papier voor heatset in verschillende breedtes en kwaliteiten voor specifieke jobs wordt geleverd."

O'Donnell zegt dat Sappi indertijd een dergelijk portaal in Duitsland opzette dat later werd verkocht en Media Impression werd. Dat is de huidige firma achter Virtual Paper Stock. VPS was vooral actief in de Duitssprekende landen en trekt nu naar het VK. Er lopen gesprekken met de Engelse federatie BPIF die moeten uitmonden in een meer officiële lancering met de steun van de federatie.

Het project krijgt de naam Virtual Paper Stock. Ook de Nederlandse grafische federatie KVGO gaat Virtual Paper Stock (VPS) als ledenvoordeel vanaf 2014 introduceren. Dat werd beslist op de ledenraad van 13 november. We citeren:Virtual Paper Stock (VPS) is een webportal die toegang biedt tot een markplaats waar overbodige voorraden papier kunnen worden verhandeld. VPS zal gaan bestaan uit twee verschillende portals. In de portal die exclusief voor KVGO-leden beschikbaar is zal papier tot één pallet worden aangeboden en gekocht. Er is ook een tweede - internationale - portal. Hier zijn voorraden vanaf één palet te vinden net zoals papier van de rol.Peter O'Donnell die aan het hoofd staat van de Engels tak van het handelsplatform, zegt: "Het lijkt op eBay voor papier. En net zoals eBay nemen wij een percentage op de transactie.Een bedrijf kan papier dat hij wenst te verkopen naamloos aanbieden op de site. Potentiële kopers kunnen door de lijsten browsen en een bod uitbrengen. De locatie van het papier staat vermeld, eventueel de aanbieder. VPS zorgt voor de levering van verkoper naar koper. VPS kan ook als koper in opdracht van klanten optreden waardoor de grootst mogelijke discretie behouden blijft.Het systeem geeft momenteel de voorkeur aan het verhandelen van rollen in plaats van vellen. Er is echter geen reden waarom vellen op paletten niet zouden kunnen worden aangeboden. Ook papierfabrikanten hebben papier in voorraad dat nog niet werd verkocht. Maar zegt O'Donnell, "Coldset papier is nu eenmaal meer gestandaardiseerd terwijl papier voor heatset in verschillende breedtes en kwaliteiten voor specifieke jobs wordt geleverd."O'Donnell zegt dat Sappi indertijd een dergelijk portaal in Duitsland opzette dat later werd verkocht en Media Impression werd. Dat is de huidige firma achter Virtual Paper Stock. VPS was vooral actief in de Duitssprekende landen en trekt nu naar het VK. Er lopen gesprekken met de Engelse federatie BPIF die moeten uitmonden in een meer officiële lancering met de steun van de federatie.