De 52-jarige Eckhard Horner-Marass komt van buiten de grafische sector, maar heeft wel een stevige ervaring in de industriële wereld. Hij heeft verscheidene directiefuncties uitgeoefend bij onder andere de groep Zeppelin (machinebouw) en Holzma (paneelzagen).

Acht maanden na het failliet kon curator Werner Schneider overigens nog meedelen dat de helft van de ongeveer 2.000 ontslagen werknemers (waaronder veel technici en metaalbewerkers) opnieuw een baan had - wat een hoog cijfer is, zeker in de huidige economische situatie. De maatregelen binnen het sociale akkoord zijn tot eind september verlengd om een maximum aantal werknemers opnieuw aan het werk te kunnen helpen.

Het lot van de fabrieken van Augsburg (rotatiepersen) en Offenbach (vellenpersen) mag dan al geregeld zijn, de toekomst van de voormalige fabriek Plamag in Plauen (losse onderdelen) blijft nog onzeker. De gesprekken met een investeerder waarvan de naam niet vrijgegeven is, worden voortgezet. Tot nu toe is er echter nog geen akkoord.

De 52-jarige Eckhard Horner-Marass komt van buiten de grafische sector, maar heeft wel een stevige ervaring in de industriële wereld. Hij heeft verscheidene directiefuncties uitgeoefend bij onder andere de groep Zeppelin (machinebouw) en Holzma (paneelzagen). Acht maanden na het failliet kon curator Werner Schneider overigens nog meedelen dat de helft van de ongeveer 2.000 ontslagen werknemers (waaronder veel technici en metaalbewerkers) opnieuw een baan had - wat een hoog cijfer is, zeker in de huidige economische situatie. De maatregelen binnen het sociale akkoord zijn tot eind september verlengd om een maximum aantal werknemers opnieuw aan het werk te kunnen helpen. Het lot van de fabrieken van Augsburg (rotatiepersen) en Offenbach (vellenpersen) mag dan al geregeld zijn, de toekomst van de voormalige fabriek Plamag in Plauen (losse onderdelen) blijft nog onzeker. De gesprekken met een investeerder waarvan de naam niet vrijgegeven is, worden voortgezet. Tot nu toe is er echter nog geen akkoord.