Die machine die in september van dit jaar geïnstalleerd moet worden, vervangt een KBA Journal met een kleinere productiecapaciteit die sinds 1998 in dienst is.

De nieuwe pers telt vier maal acht drukwerken, vier rollenwisselaars en een KF 5 vouwinstallatie. Ze wordt uitgerust met automatische systemen om de drukplaten te wisselen en de rubberdoeken te wassen. Ook de inktaanvoer en het register verlopen automatisch. De cilinders hebben een omvang van 830 mm en een maximale baanbreedte van 1.734 mm. In dubbelproductie kan de pers tot 94.000 kranten met 48 kleurenpagina's drukken. In een combinatieproductie wordt dat 47.000 kranten met maximaal 96 pagina's.

Koninklijke BDU is een onafhankelijke uitgevers- en drukkersgroep die talrijke lokale huis-aan-huisbladen en kranten op de markt brengt, in totaal 650.000 exemplaren. De groep drukt ook voor externe klanten, die goed zijn voor meer dan 60% van de productie. De drukkerij boekt een omzet van 24 miljoen euro.

Die machine die in september van dit jaar geïnstalleerd moet worden, vervangt een KBA Journal met een kleinere productiecapaciteit die sinds 1998 in dienst is.De nieuwe pers telt vier maal acht drukwerken, vier rollenwisselaars en een KF 5 vouwinstallatie. Ze wordt uitgerust met automatische systemen om de drukplaten te wisselen en de rubberdoeken te wassen. Ook de inktaanvoer en het register verlopen automatisch. De cilinders hebben een omvang van 830 mm en een maximale baanbreedte van 1.734 mm. In dubbelproductie kan de pers tot 94.000 kranten met 48 kleurenpagina's drukken. In een combinatieproductie wordt dat 47.000 kranten met maximaal 96 pagina's. Koninklijke BDU is een onafhankelijke uitgevers- en drukkersgroep die talrijke lokale huis-aan-huisbladen en kranten op de markt brengt, in totaal 650.000 exemplaren. De groep drukt ook voor externe klanten, die goed zijn voor meer dan 60% van de productie. De drukkerij boekt een omzet van 24 miljoen euro.