Zodra de nieuwe machine geïnstalleerd is, bestaat het machinepark van Moderna uit vier rotatiepersen (twee Lithomans van 48 pagina', een KBA van 16 pagina's en de nieuwe Rotoman van 16 pagina's) en een vellenpers Roland 710 (tien kleuren en vernis).

Moderna telt 90 medewerkers en boekte in 2010 een omzet van 33,5 miljoen euro, een stijging met ongeveer 10 % ten opzichte van 2009. Met dit mooie resultaat zit de Limburgse drukkerij terug op het niveau van voor de crisis. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de productie van tijdschriften, catalogi, reisbrochures en reclamedrukwerk voor de detailhandel.

"Met de nieuwe pers wordt naast een lichte uitbreiding van de capaciteit, vooral efficiëntiewinst gerealiseerd", zegt Eric Bongaerts, die samen met zijn broer Leo aan het hoofd staat van het familiebedrijf. "Ze zal zijn uitgerust met het Dynachange-systeem, waarmee vliegende platenwissels kunnen worden uitgevoerd. Ze levert ook sneller goede exemplaren en produceert dus minder inschiet, hetgeen ons toelaat nog voor kleinere oplagen te gaan. Vandaag drukken we oplagen vanaf 7000 ex., met de nieuwe pers kunnen we dalen tot 3000 ex.

De nieuwe pers met een snelheid van 65.000 ex. per uur, kan drukken in vijf kleuren en zal over uitgebreide vouwmogelijkheden beschikken.

Zodra de nieuwe machine geïnstalleerd is, bestaat het machinepark van Moderna uit vier rotatiepersen (twee Lithomans van 48 pagina', een KBA van 16 pagina's en de nieuwe Rotoman van 16 pagina's) en een vellenpers Roland 710 (tien kleuren en vernis).Moderna telt 90 medewerkers en boekte in 2010 een omzet van 33,5 miljoen euro, een stijging met ongeveer 10 % ten opzichte van 2009. Met dit mooie resultaat zit de Limburgse drukkerij terug op het niveau van voor de crisis. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de productie van tijdschriften, catalogi, reisbrochures en reclamedrukwerk voor de detailhandel."Met de nieuwe pers wordt naast een lichte uitbreiding van de capaciteit, vooral efficiëntiewinst gerealiseerd", zegt Eric Bongaerts, die samen met zijn broer Leo aan het hoofd staat van het familiebedrijf. "Ze zal zijn uitgerust met het Dynachange-systeem, waarmee vliegende platenwissels kunnen worden uitgevoerd. Ze levert ook sneller goede exemplaren en produceert dus minder inschiet, hetgeen ons toelaat nog voor kleinere oplagen te gaan. Vandaag drukken we oplagen vanaf 7000 ex., met de nieuwe pers kunnen we dalen tot 3000 ex.De nieuwe pers met een snelheid van 65.000 ex. per uur, kan drukken in vijf kleuren en zal over uitgebreide vouwmogelijkheden beschikken.