Het gaat om een zeewaardige sleper van 7,10 m lang en 2 ton zwaar die volledig in honingraatkarton vervaardigd is. Een siliconenlaag maakt het karton waterdicht. De boot, die De Furie gedoopt werd, is het werk van de Nederlandse kunstenaar Filip Jonker.

De Furie die in 2010 gebouwd werd naar aanleiding van een festival is al een keer de Noordzee overgestoken, van Rotterdam naar Londen. Tijdens drupa zal hij in het bekken van de Königsallee aangemeerd liggen, op enkele minuutjes wandelen van het oude stadscentrum.

Het gaat om een zeewaardige sleper van 7,10 m lang en 2 ton zwaar die volledig in honingraatkarton vervaardigd is. Een siliconenlaag maakt het karton waterdicht. De boot, die De Furie gedoopt werd, is het werk van de Nederlandse kunstenaar Filip Jonker.De Furie die in 2010 gebouwd werd naar aanleiding van een festival is al een keer de Noordzee overgestoken, van Rotterdam naar Londen. Tijdens drupa zal hij in het bekken van de Königsallee aangemeerd liggen, op enkele minuutjes wandelen van het oude stadscentrum.