Het wordt de eerste machine van dat type in België (eerder al had Fedopress, de nieuwe federale overheidsdrukkerij, twee T200 rotatiepersen besteld).

De T400, die in maart laatstleden voorgesteld werd, is het nieuwste en grootste model in de reeks Color Inkjet Web Press van HP. De pers heeft een baanbreedte van 42 inch (106,7 cm) en kan tot 4.926 A4-kleurenpagina's per minuut drukken.

Volgens onze informatie zou Symeta echter niet van plan zijn om haar inkjetrotatiepers Océ Jetstream 2200 te vervangen. Die werd in 2009 geïnstalleerd en wordt gebruikt om de gepersonaliseerde klantenfolders en kranten op aanvraag te drukken. Over de manier waarop de opdrachten in de toekomst tussen de twee systemen verdeeld wordt, weten we nog niets.

Het wordt de eerste machine van dat type in België (eerder al had Fedopress, de nieuwe federale overheidsdrukkerij, twee T200 rotatiepersen besteld). De T400, die in maart laatstleden voorgesteld werd, is het nieuwste en grootste model in de reeks Color Inkjet Web Press van HP. De pers heeft een baanbreedte van 42 inch (106,7 cm) en kan tot 4.926 A4-kleurenpagina's per minuut drukken.Volgens onze informatie zou Symeta echter niet van plan zijn om haar inkjetrotatiepers Océ Jetstream 2200 te vervangen. Die werd in 2009 geïnstalleerd en wordt gebruikt om de gepersonaliseerde klantenfolders en kranten op aanvraag te drukken. Over de manier waarop de opdrachten in de toekomst tussen de twee systemen verdeeld wordt, weten we nog niets.