De pers die een investering van ongeveer 1,5 miljoen € vertegenwoordigt en een oudere pers vervangt, is in augustus in gebruik genomen. "De nieuwe pers is sterk geautomatiseerd en vooral veel productiever dan de vorige," preciseert directeur Jack Pietermans.

Pietermans is een handelsdrukkerij met een twaalftal werknemers en voert het grootste deel van haar productie naar het naburige Nederland uit. Naast de nieuwe XL 75-5 omvat het machinepark van de drukkerij nog een Speedmaster 52-4 en verschillende afwerktoestellen (snijmachines, vouwmachines, verzamelhechter). Drukkerij Pietermans boekte in 2011 een winst van ongeveer 65.000 € op een brutomarge van een miljoen.

De pers die een investering van ongeveer 1,5 miljoen € vertegenwoordigt en een oudere pers vervangt, is in augustus in gebruik genomen. "De nieuwe pers is sterk geautomatiseerd en vooral veel productiever dan de vorige," preciseert directeur Jack Pietermans. Pietermans is een handelsdrukkerij met een twaalftal werknemers en voert het grootste deel van haar productie naar het naburige Nederland uit. Naast de nieuwe XL 75-5 omvat het machinepark van de drukkerij nog een Speedmaster 52-4 en verschillende afwerktoestellen (snijmachines, vouwmachines, verzamelhechter). Drukkerij Pietermans boekte in 2011 een winst van ongeveer 65.000 € op een brutomarge van een miljoen.