Gallus heeft op zijn Innovation Days op 23 september de Gallus DCS 340 (Digital Converting System) voorgesteld. De DCS 340 is een digitale inline-labelpers die in samenwerking met Heidelberg en Fujifilm in minder dan één jaar werd ontwikkeld. Gallus is sinds kort helemaal eigendom van Heidelberg geworden.

De pers met een papierbaanbreedte van 340 mm, heeft tot 64 Fujifilm Dimatix printkoppen aan boord die kleine druppeltjes UV-inkt van 2 picoliter spuiten. De resolutie bedraagt 1200 dpi. De prototype-pers biedt zeven kleuren (CMYK, oranje, violet en groen) + wit. Heidelberg heeft de complete digitale druk unit ontwikkelt, van Gallus komt het inline afwerkingsplatform.

De printstraat bestaat uit een voorbehandelings/corona-station, 2 flexostations, het digitale inktstation, een flexovernis unit, een rotatiestanssysteem, een langssnijsysteem en een oprolinrichting. De snelheid bedraagt 50 m/min. Met de Heidelberg Prinect Digital Front End kan de prepress workflow worden geautomatiseerd.

Heidelberg en Gallus gaan uit van een verkoopprijs van 1,4 tot 1,5 miljoen euro. Het systeem zal reeds volgend jaar in serie worden gefabriceerd. De officiële lancering is voor Labelexpo Europe in Brussel (29 september- 2 oktober 2015).

Gallus heeft op zijn Innovation Days op 23 september de Gallus DCS 340 (Digital Converting System) voorgesteld. De DCS 340 is een digitale inline-labelpers die in samenwerking met Heidelberg en Fujifilm in minder dan één jaar werd ontwikkeld. Gallus is sinds kort helemaal eigendom van Heidelberg geworden.De pers met een papierbaanbreedte van 340 mm, heeft tot 64 Fujifilm Dimatix printkoppen aan boord die kleine druppeltjes UV-inkt van 2 picoliter spuiten. De resolutie bedraagt 1200 dpi. De prototype-pers biedt zeven kleuren (CMYK, oranje, violet en groen) + wit. Heidelberg heeft de complete digitale druk unit ontwikkelt, van Gallus komt het inline afwerkingsplatform. De printstraat bestaat uit een voorbehandelings/corona-station, 2 flexostations, het digitale inktstation, een flexovernis unit, een rotatiestanssysteem, een langssnijsysteem en een oprolinrichting. De snelheid bedraagt 50 m/min. Met de Heidelberg Prinect Digital Front End kan de prepress workflow worden geautomatiseerd. Heidelberg en Gallus gaan uit van een verkoopprijs van 1,4 tot 1,5 miljoen euro. Het systeem zal reeds volgend jaar in serie worden gefabriceerd. De officiële lancering is voor Labelexpo Europe in Brussel (29 september- 2 oktober 2015).