PostNL brengt namelijk de eerste zelfklevende, niet rechthoekige postzegels in Nederland uit. Deze hebben een onregelmatige stans en zijn speciaal ontworpen voor de Dag van de JeugdFilatelie 2014. Met dit nieuwe ontwerp wil PostNL de postzegel begrijpelijker maken voor de gebruiker.

De twee ontworpen illustraties - van een 'postegel' en 'postduif' - beelden de directheid, vrolijkheid en spontaniteit van kinderen uit. "Zij zijn vaak bezig met het plakken van stickers. Daarom kozen we twee leuke illustraties, waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen. We kozen voor de postegel, uit het woord postzegel. Die had een vriendje nodig en dat werd de postduif. Twee postzegels als icoontjes voor jongeren", verklaart vormgever Pieter Vos van bureau 75B, dat ook de Verjaardagspostzegel uit 2009 heeft ontworpen.

Wedstrijd 'Ontwerp je eigen postzegel'

Vanwege de uitgifte van deze hele speciale postzegels organiseert PostNL de wedstrijd 'Ontwerp je eigen postzegel' voor kinderen van 6-12 jaar, die het leuk vinden om te kleuren en te tekenen. Op de site jeugdfilatelie.nl kunnen zij een poster (A4) downloaden, om hun eigen postzegel te ontwerpen. Op de site staan alle spelregels en de prijzen die zij kunnen winnen.

PostNL brengt namelijk de eerste zelfklevende, niet rechthoekige postzegels in Nederland uit. Deze hebben een onregelmatige stans en zijn speciaal ontworpen voor de Dag van de JeugdFilatelie 2014. Met dit nieuwe ontwerp wil PostNL de postzegel begrijpelijker maken voor de gebruiker. De twee ontworpen illustraties - van een 'postegel' en 'postduif' - beelden de directheid, vrolijkheid en spontaniteit van kinderen uit. "Zij zijn vaak bezig met het plakken van stickers. Daarom kozen we twee leuke illustraties, waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen. We kozen voor de postegel, uit het woord postzegel. Die had een vriendje nodig en dat werd de postduif. Twee postzegels als icoontjes voor jongeren", verklaart vormgever Pieter Vos van bureau 75B, dat ook de Verjaardagspostzegel uit 2009 heeft ontworpen.Wedstrijd 'Ontwerp je eigen postzegel'Vanwege de uitgifte van deze hele speciale postzegels organiseert PostNL de wedstrijd 'Ontwerp je eigen postzegel' voor kinderen van 6-12 jaar, die het leuk vinden om te kleuren en te tekenen. Op de site jeugdfilatelie.nl kunnen zij een poster (A4) downloaden, om hun eigen postzegel te ontwerpen. Op de site staan alle spelregels en de prijzen die zij kunnen winnen.