Op het eerste gezicht lijkt de mededeling op een strategische ontwikkeling voor EFI te slaan. Een aandachtige lectuur van het persbericht doet toch enkele vragen rijzen. Alles daarin is echt wel heel klein: NanoPrint is vreemd genoeg gevestigd op de Samoa-eilanden; EFI wil de technologie gebruiken om een zakprinter te bouwen, de Micro-Vutek die door een mini-RIP Fiery aangestuurd wordt; de directeur van Nanoprint heet Edward Minimi, maar wordt vervangen door Michael Smolen (Small?).

"EFI is al een belangrijke speler op de markt van de grootformaatdruk en nu gaan we de drukformaten verkleinen om ons toe te leggen op de markt van de mobiele druk die in volle opgang is," aldus Michael Smolen. "De miniatuurdruk biedt mogelijkheden voor heel wat unieke toepassingen op aanvraag; naamkaartjes, etiketten, identificatielabels, elektronische handtekeningen, ... De technologie maakt het zelfs mogelijk om producten ter grootte van een vingernagel te drukken, naamkaartjes bijvoorbeeld die je met een loep moet lezen."

Op het eerste gezicht lijkt de mededeling op een strategische ontwikkeling voor EFI te slaan. Een aandachtige lectuur van het persbericht doet toch enkele vragen rijzen. Alles daarin is echt wel heel klein: NanoPrint is vreemd genoeg gevestigd op de Samoa-eilanden; EFI wil de technologie gebruiken om een zakprinter te bouwen, de Micro-Vutek die door een mini-RIP Fiery aangestuurd wordt; de directeur van Nanoprint heet Edward Minimi, maar wordt vervangen door Michael Smolen (Small?). "EFI is al een belangrijke speler op de markt van de grootformaatdruk en nu gaan we de drukformaten verkleinen om ons toe te leggen op de markt van de mobiele druk die in volle opgang is," aldus Michael Smolen. "De miniatuurdruk biedt mogelijkheden voor heel wat unieke toepassingen op aanvraag; naamkaartjes, etiketten, identificatielabels, elektronische handtekeningen, ... De technologie maakt het zelfs mogelijk om producten ter grootte van een vingernagel te drukken, naamkaartjes bijvoorbeeld die je met een loep moet lezen."