De vakbonden ACV en ABVV bevestigen dat een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten was om het personeel van Erasmus-Euroset naar Deckers-Snoeck in Zwijndrecht over te hevelen. Sinds maart had een deel van de werknemers die stap al gezet en waren ze in Zwijndrecht aan de slag.

"Vandaag zegt men ons dat de fusie nooit effectief geweest is en dat die mensen geen contract bij Deckers-Snoeck hebben," zegt Gerrit Muylaert, ABVV-afgevaardigde. "Anderzijds stelt Deckers-Snoeck wel voor om sommige werknemers met een nieuw contract aan te werven. De situatie is bijzonder onduidelijk. We hebben de curator om opheldering gevraagd." Zijn collega Daniel Van Hoeck, ACV-afgevaardigde, bevestigt: "We begrijpen het niet. Tot de bekendmaking van het failliet was de fusie in onze ogen een feit." Meer details zijn te vinden in een artikel dat vrijdag op de website van Het Nieuwsblad gepubliceerd werd.

Van haar kant bevestigt de curator van Erasmus-Euroset dat, zelfs al hadden beide bedrijven de intentie om te fusioneren, de fusie nog niet juridisch was beklonken op het moment van de faling. Het personeel dat naar Deckers-Snoeck verhuisde, moet in het kader van een samenwerking gezien worden. Joris Deckers was niet beschikbaar voor commentaar.

Erasmus-Euroset was een offset handelsdrukkerij die in 2007 uit een fusie ontstaan is. Het bedrijf dat sinds zijn oprichting nooit winst geboekt had, had nog 14 medewerkers in dienst.

De vakbonden ACV en ABVV bevestigen dat een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten was om het personeel van Erasmus-Euroset naar Deckers-Snoeck in Zwijndrecht over te hevelen. Sinds maart had een deel van de werknemers die stap al gezet en waren ze in Zwijndrecht aan de slag. "Vandaag zegt men ons dat de fusie nooit effectief geweest is en dat die mensen geen contract bij Deckers-Snoeck hebben," zegt Gerrit Muylaert, ABVV-afgevaardigde. "Anderzijds stelt Deckers-Snoeck wel voor om sommige werknemers met een nieuw contract aan te werven. De situatie is bijzonder onduidelijk. We hebben de curator om opheldering gevraagd." Zijn collega Daniel Van Hoeck, ACV-afgevaardigde, bevestigt: "We begrijpen het niet. Tot de bekendmaking van het failliet was de fusie in onze ogen een feit." Meer details zijn te vinden in een artikel dat vrijdag op de website van Het Nieuwsblad gepubliceerd werd.Van haar kant bevestigt de curator van Erasmus-Euroset dat, zelfs al hadden beide bedrijven de intentie om te fusioneren, de fusie nog niet juridisch was beklonken op het moment van de faling. Het personeel dat naar Deckers-Snoeck verhuisde, moet in het kader van een samenwerking gezien worden. Joris Deckers was niet beschikbaar voor commentaar.Erasmus-Euroset was een offset handelsdrukkerij die in 2007 uit een fusie ontstaan is. Het bedrijf dat sinds zijn oprichting nooit winst geboekt had, had nog 14 medewerkers in dienst.