Decorpapier is een speciaal papier dat wordt gebruikt om kwalitatieve afwerkingen op houtmaterialen te creëren. De techniek wordt ingezet bij de productie van laminaatvloeren, keukenwerkbladen, meubels en buitentoepassingen.

De Europese decorpapierindustrie vertegenwoordigt een geschatte productie van 390.000 ton per jaar, met fabrikanten in zeven lidstaten. De industrie stelt duizenden mensen tewerk in Europa.

"Onze topprioriteit is om eerlijke concurrentievoorwaarden te waarborgen en te voorkomen dat de EU-markt wordt overspoeld met oneerlijk geprijsd decorpapier", zegt Kai Furler, de CEO van de Koehler Group, een van de fabrikanten die klacht indienden. Andere spelers zijn ondermeer Felix Schoeller en Munksjö Paper.

Decorpapier is een speciaal papier dat wordt gebruikt om kwalitatieve afwerkingen op houtmaterialen te creëren. De techniek wordt ingezet bij de productie van laminaatvloeren, keukenwerkbladen, meubels en buitentoepassingen.De Europese decorpapierindustrie vertegenwoordigt een geschatte productie van 390.000 ton per jaar, met fabrikanten in zeven lidstaten. De industrie stelt duizenden mensen tewerk in Europa."Onze topprioriteit is om eerlijke concurrentievoorwaarden te waarborgen en te voorkomen dat de EU-markt wordt overspoeld met oneerlijk geprijsd decorpapier", zegt Kai Furler, de CEO van de Koehler Group, een van de fabrikanten die klacht indienden. Andere spelers zijn ondermeer Felix Schoeller en Munksjö Paper.