Het programma wordt ingericht als een practicum.

De boektypograaf Antoon De Vylder leidt de Expert class Book design, bijgestaan door Paul Verrept (boektypograaf, ontwerper en illustrator) en in samenwerking met auteurs Jan vanriet, Eric De Kuyper, Anna Koldewey, uitgever Rudy Vanschoonbeek, een redacteur en een specialist boekproductie, namelijk misjel Vossen. Aansluitend wordt in februari een speciale studiedag over e-Book en Apps door het Plantin Instituut voor Typografie georganiseerd.

De expert class Book design heeft tot doel vanuit een reële opdracht tot ontwerp en productie te komen. In de eindfase laten de studenten hun boekprojecten digitaal drukken en binden.

Voor het volgen van de expert class wordt een 'grafische opleiding' beschouwd als een minimale voorwaarde, alsook een goede kennis van de te gebruiken software Word, Adobe Photoshop en InDesign. De beschikking over een computer/laptop is essentieel.

Bij het slagen in de expert class wordt het 'Diploma Book design' van het Plantin Instituut voor Typografie behaald en het 'Getuigschrift van Posthogeschoolvorming' van de Artesis-Plantijn Hogeschool.

De expert class vindt plaats in het auditorium van het Plantin Instituut voor Typografie in het Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet in Antwerpen.

Het aantal studenten voor deze expert class is beperkt.

Praktisch

Lesdagen: 11 lesdagen op vrijdag van 10-12.30 uur en van 13.30-16.30 uur.

In 2013: 15 november, 13 december

In 2014: 10 januari, 31 januari, 14 februari, 28 februari, 14 maart, 4 april, 16 mei, 13 juni, 27 juni

Inschrijven kan tot 12 november 2013

Inschrijvingsgeld: 1280 euro

Inschrijven via Plantin Instituut voor Typografie

Het programma wordt ingericht als een practicum.De boektypograaf Antoon De Vylder leidt de Expert class Book design, bijgestaan door Paul Verrept (boektypograaf, ontwerper en illustrator) en in samenwerking met auteurs Jan vanriet, Eric De Kuyper, Anna Koldewey, uitgever Rudy Vanschoonbeek, een redacteur en een specialist boekproductie, namelijk misjel Vossen. Aansluitend wordt in februari een speciale studiedag over e-Book en Apps door het Plantin Instituut voor Typografie georganiseerd. De expert class Book design heeft tot doel vanuit een reële opdracht tot ontwerp en productie te komen. In de eindfase laten de studenten hun boekprojecten digitaal drukken en binden.Voor het volgen van de expert class wordt een 'grafische opleiding' beschouwd als een minimale voorwaarde, alsook een goede kennis van de te gebruiken software Word, Adobe Photoshop en InDesign. De beschikking over een computer/laptop is essentieel.Bij het slagen in de expert class wordt het 'Diploma Book design' van het Plantin Instituut voor Typografie behaald en het 'Getuigschrift van Posthogeschoolvorming' van de Artesis-Plantijn Hogeschool.De expert class vindt plaats in het auditorium van het Plantin Instituut voor Typografie in het Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet in Antwerpen.Het aantal studenten voor deze expert class is beperkt.PraktischLesdagen: 11 lesdagen op vrijdag van 10-12.30 uur en van 13.30-16.30 uur.In 2013: 15 november, 13 decemberIn 2014: 10 januari, 31 januari, 14 februari, 28 februari, 14 maart, 4 april, 16 mei, 13 juni, 27 juniInschrijven kan tot 12 november 2013Inschrijvingsgeld: 1280 euroInschrijven via Plantin Instituut voor Typografie