Het staat nu echt vast - Fedrigoni heeft het definitieve groene licht gekregen om tot het segment 'Star' van de Milanese beurs toe te treden. Vanaf 13 oktober kon men op het bod van de papiergroep uit Verona inschrijven. Fedrigoni brengt 35% van het eigen kapitaal op de markt tegen een prijs die tussen 5,5 en 7 € per aandeel zal schommelen. In ruil krijgt Fedrigoni de nodige middelen om zijn internationale uitbreidingsplannen voort te zetten. Franco Agostinello en Claudio Alfonsi, respectievelijk algemeen directeur en gedelegeerd bestuurder, hebben toelichting gegeven bij de redenen voor de operatie en bij de ontwikkelingsprojecten van de groep: "We gaan naar de beurs omdat we willen groeien: we hebben de vastberadenheid en de kracht om onze doelstellingen te bereiken en we streven naar overnames in Europa en Amerika". Het bod loopt tot 23 oktober en de aandelen van Fedrigoni moeten op 29 oktober op de beurs genoteerd worden.

Fedrigoni bevestigt zijn ambities: "We mikken op groei, zowel op eigen kracht als met nieuwe overnames, en tegen eind 2014 verwachten we nog betere resultaten." Stampamedia, de Italiaanse nieuwssite voor de grafische industrie, haalt nog een uitspraak van de groep aan: "We hebben deze weg gekozen om te groeien. We zijn immers van mening dat de beurs de beste manier is om toegang te krijgen tot de kapitaalmarkt. Nu is het aan de markt om onze mogelijkheden te beoordelen."

We herinneren eraan dat Fedrigoni het jaar 2014 met een positieve groei ingezet heeft. Het nettoresultaat is van 13,9 tot 30 miljoen euro gestegen (+ 114%). Tegelijk is de schuldgraad van 143 miljoen € in juni 2013 tot 113,8 miljoen € in juni 2014 gedaald. De groei van Fedrigoni is hoofdzakelijk te danken aan het papiersegment.

De groep Fedrigoni is actief in 110 landen. Vorige jaar boekte de groep een omzet van 809 miljoen euro, waarvan 62% buiten Italië. Fedrigoni telt 12 productievestigingen (Italië, Spanje en Brazilië) en tien handelsondernemingen en stelt meer dan 2000 mensen tewerk.

Bronnen: Stampamedia, Euwid-paper

Het staat nu echt vast - Fedrigoni heeft het definitieve groene licht gekregen om tot het segment 'Star' van de Milanese beurs toe te treden. Vanaf 13 oktober kon men op het bod van de papiergroep uit Verona inschrijven. Fedrigoni brengt 35% van het eigen kapitaal op de markt tegen een prijs die tussen 5,5 en 7 € per aandeel zal schommelen. In ruil krijgt Fedrigoni de nodige middelen om zijn internationale uitbreidingsplannen voort te zetten. Franco Agostinello en Claudio Alfonsi, respectievelijk algemeen directeur en gedelegeerd bestuurder, hebben toelichting gegeven bij de redenen voor de operatie en bij de ontwikkelingsprojecten van de groep: "We gaan naar de beurs omdat we willen groeien: we hebben de vastberadenheid en de kracht om onze doelstellingen te bereiken en we streven naar overnames in Europa en Amerika". Het bod loopt tot 23 oktober en de aandelen van Fedrigoni moeten op 29 oktober op de beurs genoteerd worden.Fedrigoni bevestigt zijn ambities: "We mikken op groei, zowel op eigen kracht als met nieuwe overnames, en tegen eind 2014 verwachten we nog betere resultaten." Stampamedia, de Italiaanse nieuwssite voor de grafische industrie, haalt nog een uitspraak van de groep aan: "We hebben deze weg gekozen om te groeien. We zijn immers van mening dat de beurs de beste manier is om toegang te krijgen tot de kapitaalmarkt. Nu is het aan de markt om onze mogelijkheden te beoordelen."We herinneren eraan dat Fedrigoni het jaar 2014 met een positieve groei ingezet heeft. Het nettoresultaat is van 13,9 tot 30 miljoen euro gestegen (+ 114%). Tegelijk is de schuldgraad van 143 miljoen € in juni 2013 tot 113,8 miljoen € in juni 2014 gedaald. De groei van Fedrigoni is hoofdzakelijk te danken aan het papiersegment.De groep Fedrigoni is actief in 110 landen. Vorige jaar boekte de groep een omzet van 809 miljoen euro, waarvan 62% buiten Italië. Fedrigoni telt 12 productievestigingen (Italië, Spanje en Brazilië) en tien handelsondernemingen en stelt meer dan 2000 mensen tewerk.Bronnen: Stampamedia, Euwid-paper