U kent de beelden wel: na een festival veranderen de kampeerterreinen in stortplaatsen bezaaid met tonnen afval. Ook tenten worden vaak maar één keer gebruikt en belandden in de afvalcontainer. In het beste geval krijgen ze een tweede leven via een kringloopwinkel.

Uit Brits onderzoek van verpakkingsproducent DS Smith blijkt dat 52 procent van de festivalgangers aangeeft waarschijnlijk een tent te kopen en deze slechts voor één evenement te gebruiken. Volgens schattingen worden in het Verenigd Koninkrijk jaarlijks 250.000 tenten van polymeergebaseerd nylon of polyester op festivals achtergelaten, wat zorgt voor 900 ton afval.

Wegwerptent

De Britse start-up EnviroTent wil het probleem van de wegwerptent aanpakken door een kartonnen alternatief aan te bieden. In samenwerking met DS Smith heeft EnviroTent een volledig recycleerbare kartonnen tent ontwikkeld. Tayla Evans, de managing director en oprichter van EnviroTent, roept festivalorganisatoren op om kartonnen tenten te overwegen om een einde te maken aan de milieubelastende wegwerptent.

Volgens de website van EnviroTent kunnen festivalgangers een kartonnen tent boeken voor 125 pond. Na gebruik worden de kartonnen tenten verzameld en gerecycleerd tot bijvoorbeeld dozen.

U kent de beelden wel: na een festival veranderen de kampeerterreinen in stortplaatsen bezaaid met tonnen afval. Ook tenten worden vaak maar één keer gebruikt en belandden in de afvalcontainer. In het beste geval krijgen ze een tweede leven via een kringloopwinkel.Uit Brits onderzoek van verpakkingsproducent DS Smith blijkt dat 52 procent van de festivalgangers aangeeft waarschijnlijk een tent te kopen en deze slechts voor één evenement te gebruiken. Volgens schattingen worden in het Verenigd Koninkrijk jaarlijks 250.000 tenten van polymeergebaseerd nylon of polyester op festivals achtergelaten, wat zorgt voor 900 ton afval.De Britse start-up EnviroTent wil het probleem van de wegwerptent aanpakken door een kartonnen alternatief aan te bieden. In samenwerking met DS Smith heeft EnviroTent een volledig recycleerbare kartonnen tent ontwikkeld. Tayla Evans, de managing director en oprichter van EnviroTent, roept festivalorganisatoren op om kartonnen tenten te overwegen om een einde te maken aan de milieubelastende wegwerptent.Volgens de website van EnviroTent kunnen festivalgangers een kartonnen tent boeken voor 125 pond. Na gebruik worden de kartonnen tenten verzameld en gerecycleerd tot bijvoorbeeld dozen.