Het gaat om een pers die speciaal bestemd is om soepele verpakkingen, etiketten en vouwkarton te bedrukken en met het oog daarop uitgerust werd met rollen die variabele diameters hebben, in verschillende baanbreedtes (van 510 tot 1905 mm). De rollen kunnen snel gewisseld worden, zodat ook snel van formaat veranderd kan worden. De Vpak is daarnaast nog uitgerust met inkt-, vocht- en regelsystemen die op de serie Sunday ontwikkeld werden, alsook met een technologie van Goss om de werkstroom te automatiseren.

De Sunday Vpak, die door een Amerikaanse dochteronderneming van Goss gebouwd wordt, werd vorig jaar al in de VS aangekondigd. Op de drupa zal ze haar wereldpremière beleven. Een eerste proefexemplaar draait in de vestiging van Goss, in New Hampshire, maar tot nu toe is er nog geen pers bij een klant geïnstalleerd.

Het gaat om een pers die speciaal bestemd is om soepele verpakkingen, etiketten en vouwkarton te bedrukken en met het oog daarop uitgerust werd met rollen die variabele diameters hebben, in verschillende baanbreedtes (van 510 tot 1905 mm). De rollen kunnen snel gewisseld worden, zodat ook snel van formaat veranderd kan worden. De Vpak is daarnaast nog uitgerust met inkt-, vocht- en regelsystemen die op de serie Sunday ontwikkeld werden, alsook met een technologie van Goss om de werkstroom te automatiseren. De Sunday Vpak, die door een Amerikaanse dochteronderneming van Goss gebouwd wordt, werd vorig jaar al in de VS aangekondigd. Op de drupa zal ze haar wereldpremière beleven. Een eerste proefexemplaar draait in de vestiging van Goss, in New Hampshire, maar tot nu toe is er nog geen pers bij een klant geïnstalleerd.