De agenten waren belast met de bewaking van het zeldzame tweedelige boek in de Universiteit van Moskou, maar zagen daarbij juist hun kans schoon het te ontvreemden.

De bijbel, die voor 1 miljoen euro te koop werd aangeboden maar naar schatting 15 miljoen euro waard is, zal gerepareerd moeten worden: de dieven scheurden een pagina uit om de koper van de echtheid te overtuigen.

Er bestaan wereldwijd nog 48 exemplaren van de bijbel die in de 15e eeuw door Gutenberg werd gedrukt in een oplage van waarschijnlijk 180.

De agenten waren belast met de bewaking van het zeldzame tweedelige boek in de Universiteit van Moskou, maar zagen daarbij juist hun kans schoon het te ontvreemden. De bijbel, die voor 1 miljoen euro te koop werd aangeboden maar naar schatting 15 miljoen euro waard is, zal gerepareerd moeten worden: de dieven scheurden een pagina uit om de koper van de echtheid te overtuigen. Er bestaan wereldwijd nog 48 exemplaren van de bijbel die in de 15e eeuw door Gutenberg werd gedrukt in een oplage van waarschijnlijk 180.