De verkoop van persen en uitrusting is gedaald maar de marges op service zijn gestegen. Heidelberg denkt zijn fiscale jaar met netto winst te kunnen afsluiten.

Heidelberg wil zijn fiscale jaar dat eindigt op 31 maart afsluiten met netto winst. Het verwacht weliswaar een daling van de verkoop met 10 % maar dankzij maatregelen om kosten te besparen en om de marges te verhogen, moet deze doelstelling kunnen waargemaakt worden.

CEO Gerold Linzbach zegt dat de omzet de eerste negen maanden uitkwam op 1,7 miljard euro ten opzichte van de 1,9 miljard euro tijdens het drupa-jaar in 2012. De persenfabrikant schrijft de daling toe aan de sterke euro en de vertraging van de investeringen in Indië en Brazilië. In het gebied EMEA werd de grootste daling van de omzet genoteerd in Duitsland en het VK. De verkopen in de VS stegen daarentegen in het derde kwartaal als gevolg van een licht herstel van de economie daar.

De nadruk bij Heidelberg ligt op het verbeteren van de marges en het terugschroeven van business met te lage opbrengsten. Terwijl de inkomsten uit machineverkoop daalden, wist de service divisie (inclusief de verkoop van consumables) de omzet stabiel te houden en de winstgevendheid te verhogen.

Heidelberg is niet alleen. De vereniging van Duitse machinebouwers meldt dat de verkoop van persen gedurende de eerste elf maanden van 2013 daalde met 11 % en de inkomende orders 6 % lager lagen ten opzicht van het jaar voordien.

De verkoop van persen en uitrusting is gedaald maar de marges op service zijn gestegen. Heidelberg denkt zijn fiscale jaar met netto winst te kunnen afsluiten.Heidelberg wil zijn fiscale jaar dat eindigt op 31 maart afsluiten met netto winst. Het verwacht weliswaar een daling van de verkoop met 10 % maar dankzij maatregelen om kosten te besparen en om de marges te verhogen, moet deze doelstelling kunnen waargemaakt worden.CEO Gerold Linzbach zegt dat de omzet de eerste negen maanden uitkwam op 1,7 miljard euro ten opzichte van de 1,9 miljard euro tijdens het drupa-jaar in 2012. De persenfabrikant schrijft de daling toe aan de sterke euro en de vertraging van de investeringen in Indië en Brazilië. In het gebied EMEA werd de grootste daling van de omzet genoteerd in Duitsland en het VK. De verkopen in de VS stegen daarentegen in het derde kwartaal als gevolg van een licht herstel van de economie daar. De nadruk bij Heidelberg ligt op het verbeteren van de marges en het terugschroeven van business met te lage opbrengsten. Terwijl de inkomsten uit machineverkoop daalden, wist de service divisie (inclusief de verkoop van consumables) de omzet stabiel te houden en de winstgevendheid te verhogen.Heidelberg is niet alleen. De vereniging van Duitse machinebouwers meldt dat de verkoop van persen gedurende de eerste elf maanden van 2013 daalde met 11 % en de inkomende orders 6 % lager lagen ten opzicht van het jaar voordien.