De bouw van de Printmaster GTO 52 stopt vanaf maart 2014. Daarmee verdwijnt de instapmachine voor het segment van de kleinformaat offsetdruk voor het formaat 35 x 50 cm, uit het programma van de Duitse persenfabrikant. De nadruk komt nu te liggen op de serie Speedmaster SM 52 en SX 52. De Speedmaster SX 52 combineert de technologie van de XL-serie met het platform van de Speedmaster SM 52 en is door een omvangrijke automatiseringsgraad, flexibel inzetbaar. De machine kan ook met het verkort inktwerk Anicolor worden besteld. Anicolor is de technologie die Heidelberg promoot voor de productie van kleine oplagen. Een Anicolor-pers kan snel worden ingesteld en houdt de inschiet laag.

Heidelberg zegt dat van de Speedsmaster SM 52/SX 52 wereldwijd inmiddels 30.000 drukwerken werden verkocht. Daarnaast biedt de fabrikant nog de digitale tonersystemen Linoprint C 901 en C 751 voor het printen van kleinere oplagen of drukopdrachten met variabele data.

De bouw van de Printmaster GTO 52 stopt vanaf maart 2014. Daarmee verdwijnt de instapmachine voor het segment van de kleinformaat offsetdruk voor het formaat 35 x 50 cm, uit het programma van de Duitse persenfabrikant. De nadruk komt nu te liggen op de serie Speedmaster SM 52 en SX 52. De Speedmaster SX 52 combineert de technologie van de XL-serie met het platform van de Speedmaster SM 52 en is door een omvangrijke automatiseringsgraad, flexibel inzetbaar. De machine kan ook met het verkort inktwerk Anicolor worden besteld. Anicolor is de technologie die Heidelberg promoot voor de productie van kleine oplagen. Een Anicolor-pers kan snel worden ingesteld en houdt de inschiet laag.Heidelberg zegt dat van de Speedsmaster SM 52/SX 52 wereldwijd inmiddels 30.000 drukwerken werden verkocht. Daarnaast biedt de fabrikant nog de digitale tonersystemen Linoprint C 901 en C 751 voor het printen van kleinere oplagen of drukopdrachten met variabele data.