Hellinx Printing is een voormalige boekdrukker die op de digitale druk overgestapt is en nu documenten en signtoepassingen op groot formaat vervaardigt. De drukkerij die in Bilzen gevestigd is, zag zich gedwongen om uit te breiden. Met het oog op een tweede vestiging kocht Gert Hellinx, de directeur, een bedrijfsgebouw in Hasselt. "Dat wordt het evenbeeld van de vestiging in Bilzen, die blijft bestaan," legt Gert Hellinx uit. "In beide vestigingen zullen we dezelfde activiteiten uitvoeren: documenten drukken en drukwerk op groot formaat vervaardigen."

De tweede vestiging die in februari operationeel moet zijn, wordt uitgerust met twee exemplaren van de Ricoh Pro C751 voor de digitale druk van documenten, en met een aantal grootformaatmachines voor signtoepassingen: twee printers/snijplotters Roland Versacamm en Mimaki, een vlaksnijmachine en een vlakbedinjekprinter Fujifilm Acuity, met een tafel van 2,5 x 3 m. De investering loopt op tot twee miljoen euro. Tegelijk worden er nieuwe medewerkers aangeworven. Het aantal medewerkers is al gestegen van zeven tot tien en Gert Hellinx voorziet nog aanwervingen in de loop van de volgende maanden, afhankelijk van de evolutie van de activiteiten.

Hellinx Printing is een voormalige boekdrukker die op de digitale druk overgestapt is en nu documenten en signtoepassingen op groot formaat vervaardigt. De drukkerij die in Bilzen gevestigd is, zag zich gedwongen om uit te breiden. Met het oog op een tweede vestiging kocht Gert Hellinx, de directeur, een bedrijfsgebouw in Hasselt. "Dat wordt het evenbeeld van de vestiging in Bilzen, die blijft bestaan," legt Gert Hellinx uit. "In beide vestigingen zullen we dezelfde activiteiten uitvoeren: documenten drukken en drukwerk op groot formaat vervaardigen." De tweede vestiging die in februari operationeel moet zijn, wordt uitgerust met twee exemplaren van de Ricoh Pro C751 voor de digitale druk van documenten, en met een aantal grootformaatmachines voor signtoepassingen: twee printers/snijplotters Roland Versacamm en Mimaki, een vlaksnijmachine en een vlakbedinjekprinter Fujifilm Acuity, met een tafel van 2,5 x 3 m. De investering loopt op tot twee miljoen euro. Tegelijk worden er nieuwe medewerkers aangeworven. Het aantal medewerkers is al gestegen van zeven tot tien en Gert Hellinx voorziet nog aanwervingen in de loop van de volgende maanden, afhankelijk van de evolutie van de activiteiten.