Het collectief Dravik - officieel van start in België

18/06/12 om 00:00 - Bijgewerkt op 17/06/12 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

In februari laatstleden (zie Grafisch Nieuws nr. 2) kondigde ons tijdschrift de start van een drukkerscollectief in België aan, naar het voorbeeld van het Nederlandse Dravik. Dat heeft nu officieel zijn Belgische tak voorgesteld, met de zes eerste leden.

Het collectief Dravik - officieel van start in België

In Nederland groepeert Dravik al een vijftigtal onafhankelijke drukkers - over het algemeen kleine offsetdrukkerijen. Het collectief beheert voor zijn leden een gedeelte van hun aankooppolitiek, meer bepaald door met de grote leveranciers te onderhandelen, maar biedt ook andere diensten aan - FSC- of ISO-certificatie, verzekeringscontracten, communicatie, informatie uitwisseling, of de ontwikkeling van bepaalde gemeenschappelijke instrumenten.

Tim de Kraker, beheerder van Dravik, wil in een eerste fase 20 à 25 Belgische drukkerijen bij elkaar krijgen. De zes eerste leden zijn de drukkerijen Bolton (Aalst), De Mol (Sint-Genesius-Rode), Gillis (Anderlecht), Grafische Groep Matthys (Turnhout), Van Dingenen (Laakdal) en Vanoverbeke (Vichte). De lijst is iets langer en anders dan die van de eerste 'potentiële leden' die in februari werd bekend gemaakt.

Lees meer over: