De verpakkingssector trekt almaar meer de aandacht van de producenten van digitale persen. Volgens HP is de markt voor gedrukte verpakkingen, die nog door de conventionele apparatuur gedomineerd wordt, goed voor 11 miljard dollar. Om aan de behoeften van die markt tegemoet te komen - kleinere oplagen en snellere insteltijden - heeft HP een nieuwe digitale pers ontwikkeld: de HP Scitex 15000 Corrugated Press, die al op interpack 2014 voorgesteld werd. Deze digitale pers is bedoeld voor de productie van kleine oplagen POS-reclamemateriaal en verpakkingen in golfkarton.

Volgens het persbericht rationaliseert de HP Scitex 150000 Corrugated Press de industriële druk op dragers in golfkarton. Deze nieuwe, digitale grootformaatpers is vanaf november 2014 op de markt beschikbaar. De pers onderscheidt zich door:

· De druktechnologie HP Scitex High Dynamic Range (HDR), die bij industriële volumes hoogwaardige drukresultaten biedt.

· Snelheden tot 600 m²/uur.

· Een ingebouwde automatische invoereenheid die tot vier stapels naast elkaar beheert. De unit kan zonder tussenkomst van de operator vellen golfkarton verwerken.

· De inkten HP HDR240 Scitex, met het certificaat GREENGUARD GOLDSM en conform aan de AgBB-normen.

HP maakte ook bekend dat zijn digitale persen HP Indigo 20000 (soepele verpakkingen en etiketten) en 30000 (vouwkarton) nu algemeen beschikbaar zijn. HP heeft daarnaast een partnership gesloten met Comexi Group, een producent van lamineeroplossingen voor soepele verpakkingen. Meer bepaald voor de HP Indigo 20000 werd de solventvrije film Comexi NEXUS L20000 ontwikkeld.

De verpakkingssector trekt almaar meer de aandacht van de producenten van digitale persen. Volgens HP is de markt voor gedrukte verpakkingen, die nog door de conventionele apparatuur gedomineerd wordt, goed voor 11 miljard dollar. Om aan de behoeften van die markt tegemoet te komen - kleinere oplagen en snellere insteltijden - heeft HP een nieuwe digitale pers ontwikkeld: de HP Scitex 15000 Corrugated Press, die al op interpack 2014 voorgesteld werd. Deze digitale pers is bedoeld voor de productie van kleine oplagen POS-reclamemateriaal en verpakkingen in golfkarton.Volgens het persbericht rationaliseert de HP Scitex 150000 Corrugated Press de industriële druk op dragers in golfkarton. Deze nieuwe, digitale grootformaatpers is vanaf november 2014 op de markt beschikbaar. De pers onderscheidt zich door:· De druktechnologie HP Scitex High Dynamic Range (HDR), die bij industriële volumes hoogwaardige drukresultaten biedt.· Snelheden tot 600 m²/uur.· Een ingebouwde automatische invoereenheid die tot vier stapels naast elkaar beheert. De unit kan zonder tussenkomst van de operator vellen golfkarton verwerken. · De inkten HP HDR240 Scitex, met het certificaat GREENGUARD GOLDSM en conform aan de AgBB-normen. HP maakte ook bekend dat zijn digitale persen HP Indigo 20000 (soepele verpakkingen en etiketten) en 30000 (vouwkarton) nu algemeen beschikbaar zijn. HP heeft daarnaast een partnership gesloten met Comexi Group, een producent van lamineeroplossingen voor soepele verpakkingen. Meer bepaald voor de HP Indigo 20000 werd de solventvrije film Comexi NEXUS L20000 ontwikkeld.