Enerzijds komt er een bedrijf dat zich gaat richten op hardware en ondersteunende diensten (HP Enterprise) en anderzijds de tak die pc's en printers maakt (HP Inc). Door de ombouw sneuvelen er nog eens 5.000 extra jobs, waardoor het totale aantal geschrapte arbeidsplaatsen sinds 2012 op 55.000 uitkomt, waarvan bijna de helft in Europa.

Het is een belangrijke aankondiging in de technologie-industrie. Sommigen zeggen dat ze het resultaat is van jaren slecht management, anderen zeggen dat het de firma zal helpen zijn actviteiten te stroomlijnen.

Wordt het een spin-off ten voordele van de geldschieters of is het een zegen voor de uitbouw van de printactiviteiten van HP? Wat het ook wordt, HP is een belangrijke leverancier in de grafische markt en de opsplitsing zal op de een of andere manier gevolgen hebben.

De split van HP in twee bedrijven komt in een tijd dat ook andere technologiebedrijven zich opsplitsen om een nauwere focus te kunnen behouden en sneller op veranderingen in de industrie te kunnen antwoorden, is de mening van het financiële mediahuis Bloomberg.

Enerzijds komt er een bedrijf dat zich gaat richten op hardware en ondersteunende diensten (HP Enterprise) en anderzijds de tak die pc's en printers maakt (HP Inc). Door de ombouw sneuvelen er nog eens 5.000 extra jobs, waardoor het totale aantal geschrapte arbeidsplaatsen sinds 2012 op 55.000 uitkomt, waarvan bijna de helft in Europa. Het is een belangrijke aankondiging in de technologie-industrie. Sommigen zeggen dat ze het resultaat is van jaren slecht management, anderen zeggen dat het de firma zal helpen zijn actviteiten te stroomlijnen. Wordt het een spin-off ten voordele van de geldschieters of is het een zegen voor de uitbouw van de printactiviteiten van HP? Wat het ook wordt, HP is een belangrijke leverancier in de grafische markt en de opsplitsing zal op de een of andere manier gevolgen hebben.De split van HP in twee bedrijven komt in een tijd dat ook andere technologiebedrijven zich opsplitsen om een nauwere focus te kunnen behouden en sneller op veranderingen in de industrie te kunnen antwoorden, is de mening van het financiële mediahuis Bloomberg.