De afgelopen jaren is de wereldwijde markt voor vellenpersen gehalveerd en de markt voor rotatiepersen kromp zelfs met 70 procent. KBA voorziet geen duurzaam herstel en kiest daarom nu voor een ingrijpende reorganisatie. Het bedrijf wordt opgedeeld in winstverantwoordelijke divisies. Topman Claus Bolza-Schünemann streeft naar een "decentraal georganiseerd en uiterst flexibel bedrijf" dat naast de kernactiviteiten "bovenal actief is in winstgevende nichemarkten".

In de divisie 'Special Applications' worden onder andere de kansrijke activiteiten van metaalbedrukking en veiligheidsdrukwerk ondergebracht, alsook de vorig jaar overgenomen bedrijven Kamman (zeefdruk op glas) en Flexotecnica (flexodruk voor flexibele verpakkingen). Bij de divisies Vellenpersen en Rotatiepersen staan optimalisering en flexibilisering centraal en daarbij verdwijnen zeker banen. KBA sluit ook het afstoten of opheffen van productielocaties niet uit.

De persenbouwer hoopt in 2015 de eerste vruchten van de reorganisatieplannen te plukken en uiterlijk in 2016 weer duurzaam winstgevend te zijn.

De afgelopen jaren is de wereldwijde markt voor vellenpersen gehalveerd en de markt voor rotatiepersen kromp zelfs met 70 procent. KBA voorziet geen duurzaam herstel en kiest daarom nu voor een ingrijpende reorganisatie. Het bedrijf wordt opgedeeld in winstverantwoordelijke divisies. Topman Claus Bolza-Schünemann streeft naar een "decentraal georganiseerd en uiterst flexibel bedrijf" dat naast de kernactiviteiten "bovenal actief is in winstgevende nichemarkten". In de divisie 'Special Applications' worden onder andere de kansrijke activiteiten van metaalbedrukking en veiligheidsdrukwerk ondergebracht, alsook de vorig jaar overgenomen bedrijven Kamman (zeefdruk op glas) en Flexotecnica (flexodruk voor flexibele verpakkingen). Bij de divisies Vellenpersen en Rotatiepersen staan optimalisering en flexibilisering centraal en daarbij verdwijnen zeker banen. KBA sluit ook het afstoten of opheffen van productielocaties niet uit. De persenbouwer hoopt in 2015 de eerste vruchten van de reorganisatieplannen te plukken en uiterlijk in 2016 weer duurzaam winstgevend te zijn.