Intergraf, de Europese organisatie van de grafische industrie, is verhuisd naar een nieuw gebouw aan de Louizalaan. "Om voor frisse ideeën te zorgen en om een moderner, vrolijker en kleurrijker imago in het leven te roepen, zoals we dat ook aan de grafische sector willen geven," legt Beatrice Klose, secretaris-generaal van Intergraf, uit. Voordien zat de organisatie in een 'oud en uitgeleefd' gebouw aan het Flageyplein in Elsene. Sinds 31 mei zijn de negen werknemers aan de slag in het nieuwe gebouw aan de Louizalaan. "Voordien was het voor werknemers noch bezoekers prettig. Nu beschikken we ook over een vergaderzaal en kunnen we in een aangename en dynamische sfeer werken." Het kantoor van 320 m² is ontworpen door de Brusselse architect Gwenola Vilet die er een zuivere en goed verlichte werkplek van gemaakt heeft.

Het is niet de enige verandering voor Intergraf dit jaar, dat zich sinds februari 2013 een nieuwe omschrijving heeft aangemeten. Daar waar de Europese organisatie vroeger 'The International confederation for printing and allied industries' heette, is dat nu 'Intergraf European Federation for Print and Digital Communication' geworden. Intergraf speelt daarbij in op de veranderingen in de grafische sector en wil duidelijk maken dat "de organisatie nu, naast de gedrukte producten, ook de digitale technieken integreert," onderstreept Beatrice Klose.

De sector heeft een gedaanteverwisseling ondergaan en Intergraf kon niet achter blijven, stelt ook Havard Grjotheim, de voorzitter van het directiecomité van Intergraf. Iedereen heeft het over de moeilijke tijden voor de grafische sector, maar Havard Grjotheim blijft optimistisch: "Wij zijn overal ter wereld aanwezig en we hebben een toekomst. Ik hoop dat er evenveel gezonde bedrijven blijven als de afgelopen tien jaar. Maar daarvoor moeten we jonge creatieve mensen met nieuwe ideeën van over de hele wereld aantrekken."

Intergraf groepeert verschillende Europese organisaties uit de grafische sector zoals Febelgra in België.

Intergraf, de Europese organisatie van de grafische industrie, is verhuisd naar een nieuw gebouw aan de Louizalaan. "Om voor frisse ideeën te zorgen en om een moderner, vrolijker en kleurrijker imago in het leven te roepen, zoals we dat ook aan de grafische sector willen geven," legt Beatrice Klose, secretaris-generaal van Intergraf, uit. Voordien zat de organisatie in een 'oud en uitgeleefd' gebouw aan het Flageyplein in Elsene. Sinds 31 mei zijn de negen werknemers aan de slag in het nieuwe gebouw aan de Louizalaan. "Voordien was het voor werknemers noch bezoekers prettig. Nu beschikken we ook over een vergaderzaal en kunnen we in een aangename en dynamische sfeer werken." Het kantoor van 320 m² is ontworpen door de Brusselse architect Gwenola Vilet die er een zuivere en goed verlichte werkplek van gemaakt heeft.Het is niet de enige verandering voor Intergraf dit jaar, dat zich sinds februari 2013 een nieuwe omschrijving heeft aangemeten. Daar waar de Europese organisatie vroeger 'The International confederation for printing and allied industries' heette, is dat nu 'Intergraf European Federation for Print and Digital Communication' geworden. Intergraf speelt daarbij in op de veranderingen in de grafische sector en wil duidelijk maken dat "de organisatie nu, naast de gedrukte producten, ook de digitale technieken integreert," onderstreept Beatrice Klose. De sector heeft een gedaanteverwisseling ondergaan en Intergraf kon niet achter blijven, stelt ook Havard Grjotheim, de voorzitter van het directiecomité van Intergraf. Iedereen heeft het over de moeilijke tijden voor de grafische sector, maar Havard Grjotheim blijft optimistisch: "Wij zijn overal ter wereld aanwezig en we hebben een toekomst. Ik hoop dat er evenveel gezonde bedrijven blijven als de afgelopen tien jaar. Maar daarvoor moeten we jonge creatieve mensen met nieuwe ideeën van over de hele wereld aantrekken."Intergraf groepeert verschillende Europese organisaties uit de grafische sector zoals Febelgra in België.